200grpaddenstoelen paddenstoelen mix voor pasta of oesterzwammen
Peper en zout naar smaak
2handjesfijngehakte walnoten
Optioneel: vegan parmezaanse kaas en verse basilicum
Broccoli saus
250grbroccoli
200mlongezoete soja melk
3eledelgistvlokken
1teen knoflook
½tluienpoeder
¼tlzout
1elolijfolie
Instructies
Breng een pan met water aan de kook en snijd ondertussen de broccoli in roosjes.
Voeg de broccoli toe aan het kokende water en kook het in ongeveer 5 minuten gaar.
Laat de broccoli goed uitlekken en doe alle ingrediënten voor de saus in een blender. Mix totdat je een gladde saus hebt.
Scheur of snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak ongeveer 3 minuten in een koekenpan met anti aanbaklaag. Bestrooi met peper, zout en een ½ el soja saus.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten gaar. Zet de gnocchi even apart.
Doe de broccoli saus in een pan, verwarm zodat het wat dikker wordt en voeg vervolgens de gnocchi toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
Verdeel de gnocchi over twee borden, leg de paddenstoelen hier overheen en bestrooi met fijn gehakte walnoten en eventueel vegan parmezaanse kaas.