Gnocchi is een Italiaanse pastasoort gemaakt van aardappel en tarwemeel. Je kunt er eindeloos mee variëren en ik vind de structuur van gnocchi echt heerlijk! Dit keer heb ik gnocchi met romige broccoli saus gemaakt. Ondanks dat de saus volledig plantaardig is, heeft het een hele romige en kaasachtige smaak. De walnoten, paddenstoelen mix en verse basilicum maken dit gerecht helemaal compleet.
Waar smaakt gnocchi naar?
Gnocchi is qua smaak eigenlijk een combinatie van aardappel en pasta. Niet gek, want het wordt natuurlijk van aardappel gemaakt. De smaak en structuur hangt een beetje af van de bereidingswijze. Meestal staat op de verpakking vermeld dat je het moet koken, maar ik vind het zelf lekkerder om het kort te bakken in een scheutje olijfolie.
Gnocchi saus met broccoli
Zoals ik net al schreef kan je eindeloos variëren met gnocchi en dan heb ik het vooral over de saus. Van een traditionele tomaten gnocchi saus tot een romige broccoli saus. Van gnocchi krijg ik eigenlijk nooit genoeg. Deze broccoli saus heb ik gemaakt van onder andere gekookte broccoli, knoflook, ongezoete soja melk en edelgistvlokken. De edelgistvlokken zijn qua smaak een heel goed alternatief voor kaas. Je zou het eventueel ook kunnen vervangen door (vegan) parmezaanse kaas.
Ga je deze heerlijke gnocchi met romige broccoli saus ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness.
Ben je benieuwd naar andere pasta gerechten? Bekijk dan eens één van deze recepten:
- Ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons
- Pasta met vegan rode pesto
- Vegan pompoenpasta
- Pasta met truffelroomsaus (vegan)
Gnocchi met romige broccoli saus (vegan)
Equipment
- Blender of staafmixer
- Koekenpan
- Kookpan
Ingrediënten
- 1 pak gnocchi (500 gr)
- 1 el olijfolie
- ½ el soja saus
- 200 gr paddenstoelen paddenstoelen mix voor pasta of oesterzwammen
- Peper en zout naar smaak
- 2 handjes fijngehakte walnoten
- Optioneel: vegan parmezaanse kaas en verse basilicum
Broccoli saus
- 250 gr broccoli
- 200 ml ongezoete soja melk
- 3 el edelgistvlokken
- 1 teen knoflook
- ½ tl uienpoeder
- ¼ tl zout
- 1 el olijfolie
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook en snijd ondertussen de broccoli in roosjes.
- Voeg de broccoli toe aan het kokende water en kook het in ongeveer 5 minuten gaar.
- Laat de broccoli goed uitlekken en doe alle ingrediënten voor de saus in een blender. Mix totdat je een gladde saus hebt.
- Scheur of snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak ongeveer 3 minuten in een koekenpan met anti aanbaklaag. Bestrooi met peper, zout en een ½ el soja saus.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten gaar. Zet de gnocchi even apart.
- Doe de broccoli saus in een pan, verwarm zodat het wat dikker wordt en voeg vervolgens de gnocchi toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
- Verdeel de gnocchi over twee borden, leg de paddenstoelen hier overheen en bestrooi met fijn gehakte walnoten en eventueel vegan parmezaanse kaas.
Hee eerlijk recept. Heb zelf vegan spekjes toegevoegd als extra knapperige bite
Pingback: 10 x de lekkerste pasta recepten | Simpel en lekker - Vegafoodness
Superlekker! Verrassend om de gnocchi eerst aan te bakken…
Pingback: Gnocchi met tomatensaus en zeekraal | Gnocchi recept - Vegafoodness