Ga terug Email Link
Mexicaanse gepofte zoete aardappel

Mexicaanse gepofte zoete aardappel

Mexicaanse gepofte zoete aardappel met een heerlijke vegan taco vulling, guacamole en koriander.
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang diner
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan
  • Blender

Ingrediënten
  

Zoete aardappels

  • 4 zoete aardappels
  • Olijfolie

Taco vulling

  • 1 blik linzen van 400 gr
  • 50 gr walnoten
  • 75 gr tomatensaus
  • 3 el soja saus
  • 1 rode paprika
  • 5 el maïs
  • 1 tl paprikapoeder
  • tl gemalen komijn
  • ½ tl cayenne peper
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ tl oregano
  • Snufje zout en peper

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Overig

  • Verse koriander
  • Vegan sriracha mayo
  • Vegan mayonaise

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de zoete aardappels schoon met wat water en eventueel een schoon sponsje.
  • Smeer de aardappels in met een beetje olijfolie, prik er gaatjes in met een vork en pof ze in 45 minuten in de oven op 200 graden.
  • Snijd de paprika in stukjes en doe de maïs alvast in een apart kommetje.
  • Maak de vegan taco vulling door de walnoten alvast fijn te malen in de blender. Bak vervolgens de paprika stukjes gaar en doe de uitgelekte linzen erbij, gevolgd door de fijngemalen walnoten, tomatensaus en kruiden. Meng goed door elkaar en laat ongeveer 5 minuten bakken op een laag vuurtje.
  • Maak de guacamole door de avocado's fijn te prakken en hier de knoflookpoeder, peper en zout doorheen te mengen.
  • Haal de gepofte aardappels uit de oven, snijd ze open en vul met het vegan gehakt mengsel. Leg hier bovenop een flinke lepel guacamole en serveer eventueel met verse koriander en vegan sriracha en mayonaise.
Trefwoord avondeten, mexicaans, taco, zoeteaardappel