Mexicaanse gepofte zoete aardappel

Mexicaanse gepofte zoete aardappel

Mexicaanse gepofte zoete aardappel met een vegan taco vulling, guacamole en koriander. Gezond, makkelijk om te maken en super lekker voor het avondeten. Doordat de taco vulling wordt gemaakt van linzen en walnoten is het ook nog eens een eiwitrijk gerecht met lekker veel vezels.

Hoe maak je gepofte zoete aardappel?

Zoete aardappels poffen is erg eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de aardappels wassen, insmeren met wat olijfolie, gaatjes erin prikken en in de oven zetten op 200 graden. Na 45 minuten zijn de aardappels heerlijk zacht van binnen en kunnen ze gevuld worden.

Vegan taco vulling

Taco’s worden vaak gevuld met een mengsel van gehakt, maïs en paprika. In dit recept heb ik het gehakt vervangen door een mengsel van linzen en fijngemalen walnoten. Door het goed op smaak te brengen met verschillende kruiden, lijkt het heel erg op gehakt. De taco vulling wordt in de gepofte zoete aardappel gestopt en hier bovenop leg je een flinke lepel guacamole en voor de liefhebbers wat verse koriander.

Ben je benieuwd naar andere vegan taco gerechten? Bekijk dan eens één van deze recepten:

Ga je deze heerlijke Mexicaanse gepofte zoete aardappel maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Onderaan deze pagina kan je ook een review en een reactie achterlaten. Altijd leuk om te lezen wat jij van dit recept vindt!

Mexicaanse gepofte zoete aardappel

Mexicaanse gepofte zoete aardappel

Mexicaanse gepofte zoete aardappel met een heerlijke vegan taco vulling, guacamole en koriander.
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang diner
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan
  • Blender

Ingrediënten
  

Zoete aardappels

  • 4 zoete aardappels
  • Olijfolie

Taco vulling

  • 1 blik linzen van 400 gr
  • 50 gr walnoten
  • 75 gr tomatensaus
  • 3 el soja saus
  • 1 rode paprika
  • 5 el maïs
  • 1 tl paprikapoeder
  • tl gemalen komijn
  • ½ tl cayenne peper
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ tl oregano
  • Snufje zout en peper

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Overig

  • Verse koriander
  • Vegan sriracha mayo
  • Vegan mayonaise

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de zoete aardappels schoon met wat water en eventueel een schoon sponsje.
  • Smeer de aardappels in met een beetje olijfolie, prik er gaatjes in met een vork en pof ze in 45 minuten in de oven op 200 graden.
  • Snijd de paprika in stukjes en doe de maïs alvast in een apart kommetje.
  • Maak de vegan taco vulling door de walnoten alvast fijn te malen in de blender. Bak vervolgens de paprika stukjes gaar en doe de uitgelekte linzen erbij, gevolgd door de fijngemalen walnoten, tomatensaus en kruiden. Meng goed door elkaar en laat ongeveer 5 minuten bakken op een laag vuurtje.
  • Maak de guacamole door de avocado's fijn te prakken en hier de knoflookpoeder, peper en zout doorheen te mengen.
  • Haal de gepofte aardappels uit de oven, snijd ze open en vul met het vegan gehakt mengsel. Leg hier bovenop een flinke lepel guacamole en serveer eventueel met verse koriander en vegan sriracha en mayonaise.
Trefwoord avondeten, mexicaans, taco, zoeteaardappel

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*