Ga terug Email Link
Rijstvel dumplings met vegan zalm rijst

Rijstvel dumplings met vegan zalm rijst

Makkelijke en snelle dumplings maken? Dat kan heel eenvoudig met rijstvellen. Deze rijstvel dumplings zijn gevuld met vegan zalm rijst, gebaseerd op de TikTok salmon rice bowl.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang snacks
Keuken Vietnamees
Porties 12 dumplings

Equipment

  • Koekenpan
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 12 rijstvellen
  • ½ blok tofu van 450 gram
  • 1 kopje rijst
  • 1 avocado
  • 1 el sojasaus
  • 2 el vegan sriracha mayo OF 1 el sriracha saus + 1 el vegan mayonaise
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel: serveer met sojasaus

Tofu marinade

  • 1 nori vel (zeewier vel) Verkrijgbaar bij o.a. Jumbo en Albert Heijn
  • 30 ml water
  • 1 tl miso pasta
  • el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • Snufje knoflook poeder

Instructies
 

  • Zorg dat de tofu is uitgelekt voordat je begint. Dit doe je door de tofu in een theedoek of keukenpapier te wikkelen en er iets zwaars op te leggen voor ongeveer een half uur.
  • Maak de tofu marinade door alle ingrediënten in een blender te doen en te mixen tot een gladde saus met kleine stukjes nori vel.
  • Breek de tofu in grove stukken en giet de marinade hier overheen. Laat dit een half uurtje intrekken.
  • Doe de rijst in een pan en was het met water. Vul de pan met water totdat het een vingerkoortje boven de rijst uitkomt. Kook de rijst gaar met de deksel op de pan en laat daarna afkoelen.
  • Giet de overtollige marinade af en prak de tofu fijn met een vork. Bak de tofu ongeveer 5 minuten in een klein scheutje zonnebloemolie of gebruik een pan met anti aanbak laag.
  • Meng de tofu met de rijst en voeg de sojasaus en vegan sriracha mayo toe.
  • Dompel een rijstvel in water, dep het droog met een theedoek en leg een lepel van de vulling in het midden. Vouw de zijkanten en de korte kanten naar binnen. Herhaal dit totdat de vulling op is.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de rijstvel dumplings in 5-10 minuten krokant. Keer ze regelmatig om, zodat beide kanten knapperig worden.
  • Serveer eventueel met sojasaus.
Trefwoord dumplings, rijstvellen, snack, tofu, tofu marinade, vegan zalm