Rijstvel dumplings met vegan zalm rijst

Rijstvel dumplings met vegan zalm rijst

Zelf op een eenvoudige manier heerlijke dumplings maken? Dat kan heel eenvoudig met rijstvellen. Je kunt ze vullen met alles wat je maar lekker vindt! Deze rijstvel dumplings met vegan zalm rijst zijn gemaakt met een vulling van gemarineerde tofu (de vegan zalm) gemengd met rijst en avocado. Heerlijk als snack of als bijgerecht!

Wat zijn dumplings?

Dumplings zijn dichtgevouwen pakketjes deeg met een vulling van vlees, vis of iets vegetarisch. Het kost best wat tijd om dit helemaal zelf te maken. Wil je toch snel en makkelijk heerlijke dumplings maken? Probeer dan eens deze heerlijke rijstvel dumplings met vegan zalm rijst. De rijstvellen zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt ze vinden bij het gedeelte met Aziatische producten.

Vegan dumpling vulling

Als op TikTok zit heb je vast wel eens de populaire salmon rice bowl voorbij zien komen. Dit is een gerecht waarbij gebakken zalm wordt fijngemalen en gemengd met rijst en sriracha saus. Je kunt dit heel eenvoudig veganizen door zalm te vervangen door tofu en te marineren met een sausje van onder andere nori vellen, miso pasta en soja saus. Als de tofu is uitgelekt, laat je het marineren in de marinade. Vervolgens prak je het fijn en bak je het enkele minuten in een koekenpan. Daarna meng je de tofu met gekookte rijst en voeg je vegan srirache saus of vegan sriracha mayonaise toe.

Rijstvel dumplings vouwen

Het vouwen van rijstvel dumplings is erg eenvoudig. Zorg dat je ze eerst heel kort, één voor één in water dompelt, zodat ze weer zacht worden. Dep het rijstvel droog met een theedoek en leg een eetlepel van de vulling + een stukje avocado in het midden. Het is makkelijk als je de vulling al in een soort van rechthoekje op het rijstvel legt. Vervolgens vouw je de zijkanten naar binnen, gevolgd door de korte kanten. Als de dumpling niet goed dicht blijft plakken, maak je de randjes nog een beetje vochtig met je vingers.

Ben je benieuwd naar andere vegan snacks? Bekijk dan eens mijn overzicht met snack recepten.

Ga je deze heerlijke rijstvel dumplings met vegan zalm rijst maken? Dan zou ik het natuurlijk super leuk vinden als je mij tagged op Instagram @Vegafoodness. Onderaan deze pagina kan je ook een reactie achterlaten en het recept beoordelen. Altijd leuk om te lezen wat jij van een recept vindt:)

Rijstvel dumplings met vegan zalm rijst

Rijstvel dumplings met vegan zalm rijst

Makkelijke en snelle dumplings maken? Dat kan heel eenvoudig met rijstvellen. Deze rijstvel dumplings zijn gevuld met vegan zalm rijst, gebaseerd op de TikTok salmon rice bowl.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang snacks
Keuken Vietnamees
Porties 12 dumplings

Equipment

  • Koekenpan
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 12 rijstvellen
  • ½ blok tofu van 450 gram
  • 1 kopje rijst
  • 1 avocado
  • 1 el sojasaus
  • 2 el vegan sriracha mayo OF 1 el sriracha saus + 1 el vegan mayonaise
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel: serveer met sojasaus

Tofu marinade

  • 1 nori vel (zeewier vel) Verkrijgbaar bij o.a. Jumbo en Albert Heijn
  • 30 ml water
  • 1 tl miso pasta
  • el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • Snufje knoflook poeder

Instructies
 

  • Zorg dat de tofu is uitgelekt voordat je begint. Dit doe je door de tofu in een theedoek of keukenpapier te wikkelen en er iets zwaars op te leggen voor ongeveer een half uur.
  • Maak de tofu marinade door alle ingrediënten in een blender te doen en te mixen tot een gladde saus met kleine stukjes nori vel.
  • Breek de tofu in grove stukken en giet de marinade hier overheen. Laat dit een half uurtje intrekken.
  • Doe de rijst in een pan en was het met water. Vul de pan met water totdat het een vingerkoortje boven de rijst uitkomt. Kook de rijst gaar met de deksel op de pan en laat daarna afkoelen.
  • Giet de overtollige marinade af en prak de tofu fijn met een vork. Bak de tofu ongeveer 5 minuten in een klein scheutje zonnebloemolie of gebruik een pan met anti aanbak laag.
  • Meng de tofu met de rijst en voeg de sojasaus en vegan sriracha mayo toe.
  • Dompel een rijstvel in water, dep het droog met een theedoek en leg een lepel van de vulling in het midden. Vouw de zijkanten en de korte kanten naar binnen. Herhaal dit totdat de vulling op is.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de rijstvel dumplings in 5-10 minuten krokant. Keer ze regelmatig om, zodat beide kanten knapperig worden.
  • Serveer eventueel met sojasaus.
Trefwoord dumplings, rijstvellen, snack, tofu, tofu marinade, vegan zalm

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*