Ga terug Email Link
croissant cereal

Croissant cereal

Mini croissantjes die je als cornflakes eet. Klinkt dat goed? Dan moet je echt eens deze croissant cereal maken. Heerlijk met framboos, blauwe bessen en plantaardige melk.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol vegan bladerdeeg
  • 2 volle el speculoos
  • Vocht van een blikje kikkererwten
  • 1 klein bakje frambozen
  • 1 klein bakje blauwe bessen
  • 4 kommetjes plantaardige melk
  • Agave siroop

Instructies
 

  • Rol het gekoelde bladerdeeg uit, verdeel het in 3 stukken (in de breedte) en snijd er smalle driehoekjes uit.
  • Doe op elk driehoekje een mespuntje speculoos.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de stukjes bladerdeeg op tot mini croissantjes (ze zijn heel klein).
  • Besmeer de mini croissantjes met kikkererwten vocht en zet ze voor 15 minuten in de oven op 200 graden.
  • Besmeer de croissantjes met agave siroop en zet ze nog een keer 10 minuten in de oven.
  • Doe de cereals in een kommetje samen met de blauwe bessen en frambozen. Schenk er nog wat agave siroop overheen en vervolgens plantaardige melk.
Trefwoord cereal, croissant