croissant cereal

Croissant cereal

Hou jij van cornflakes? Dan zijn deze croissant cereals écht iets voor jou. Het zijn dus eigenlijk mini croissantjes die gebruikt worden als cornflakes. Ik kan één ding verklappen: als je dit een keer maakt, dan wil je nooit meer iets anders ontbijten:)

Hoe maak je croissant cereal?

Het maken van deze croissant cereals is erg eenvoudig. Je snijd een rol bladerdeeg in kleine driehoekjes, smeert er een beetje speculoos op en rolt ze allemaal op. Vervolgens besmeer je ze met een beetje kikkererwten vocht. Dit heeft hetzelfde effect als een geklopt ei en zorgt er dus voor dat de croissantjes mooi goud/bruin worden. Om de croissantjes een extra zoete smaak te geven besmeer je ze na 15 minuten oventijd met een beetje agave siroop. Daarna zet je ze nog 10 minuten in de oven en zijn ze klaar om geserveerd te worden als ontbijt! Als je wil zien hoe ik deze cereals maak, bekijk dan mijn korte video op Instagram.

Croissants rollen

Het rollen van croissants is niet moeilijk. Je begint bij het brede gedeelte van de driehoekjes en rolt ze langzaam op. Zorg ervoor dat je het puntje een beetje aandrukt, zodat de vorm wordt behouden wanneer de croissants in de oven liggen.

Ga je deze lekkere croissant cereal ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door me te taggen op Instagram @Vegafoodness.

Zou je graag een ander ontbijt maken? Bekijk dan al mijn ontbijt recepten.

croissant cereal

Croissant cereal

Mini croissantjes die je als cornflakes eet. Klinkt dat goed? Dan moet je echt eens deze croissant cereal maken. Heerlijk met framboos, blauwe bessen en plantaardige melk.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 rol vegan bladerdeeg
  • 2 volle el speculoos
  • Vocht van een blikje kikkererwten
  • 1 klein bakje frambozen
  • 1 klein bakje blauwe bessen
  • 4 kommetjes plantaardige melk
  • Agave siroop

Instructies
 

  • Rol het gekoelde bladerdeeg uit, verdeel het in 3 stukken (in de breedte) en snijd er smalle driehoekjes uit.
  • Doe op elk driehoekje een mespuntje speculoos.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de stukjes bladerdeeg op tot mini croissantjes (ze zijn heel klein).
  • Besmeer de mini croissantjes met kikkererwten vocht en zet ze voor 15 minuten in de oven op 200 graden.
  • Besmeer de croissantjes met agave siroop en zet ze nog een keer 10 minuten in de oven.
  • Doe de cereals in een kommetje samen met de blauwe bessen en frambozen. Schenk er nog wat agave siroop overheen en vervolgens plantaardige melk.
Trefwoord cereal, croissant

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*