Ga terug Email Link
pepernoten truffels

Pepernoten (kruidnoten) truffels

Heerlijke vegan truffels met een vulling van kruidnoten en speculoos, omhuld door een laagje pure chocolade.
Totale tijd 35 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 8 truffels

Equipment

  • Foodprocessor of blender

Ingrediƫnten
  

  • 90 gr kruidnoten
  • 70 gr speculoos
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 25 gr havermout
  • Optioneel: kokos
  • 200 gr pure chocolade (vegan)

Instructies
 

  • Doe 80 gram kruidnoten in je foodprocessor of blender en maal fijn, het mag nog wel wat structuur hebben dus maal het niet helemaal fijn tot poeder.
  • Voeg de speculoos en gesmolten kokosolie toe en blend/meng goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de havermout toe en mix nog een keer.
  • Rol 8 balletjes van het truffel mengsel en zet ze vervolgens een kwartiertje in de vriezer of minimaal een half uur in de koelkast, zodat ze lekker stevig worden.
  • Smelt de chocolade in een pannetje en voeg er eventueel een lepeltje kokosolie aan toe, zodat de chocolade lekker dun is.
  • Mix 10 gram kruidnoten fijn in een blender voor de versiering van de truffels.
  • Haal de truffels uit de vriezer, dip ze in de gesmolten chocolade en strooi er kruidnoten kruimels overheen.
  • Zet de truffels nu ongeveer een uurtje in de koelkast, zodat de chocolade laag hard wordt.
Trefwoord pepernoten, sinterklaas, speculoos, truffel