Ga terug Email Link
Portobello bruschetta

Portobello bruschetta

Deze gevulde portobello is een lekker alternatief voor de standaard bruschetta. In plaats van brood gebruik je namelijk een grote kastanje champignon (de portobello).
Totale tijd 15 minuten
Gang voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl zout
  • Peper naar smaak
  • 1 el truffelolie of olijfolie
  • 4 el olijfolie + peper en zout
  • 4 portobello's
  • 5 blaadjes verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng 4 el olijfolie met een snufje peper en zout. Smeer de bolle kant van de portobello's in met de olijfolie.
  • Zet de portobello's op een bakplaat met bakpapier (de bolle kant naar boven) en zet ze vervolgens voor 8 minuten in de oven.
  • Verwijder het harde gedeelte en de zaadjes van de tomaten (het vruchtvlees) en snijd de overgebleven stukken in kleine blokjes.
  • Snijd de teentjes knoflook heel fijn en doe dit bij de tomaten, samen met peper en zout en de truffelolie of olijfolie.
  • Snijd de basilicum blaadjes in stukjes en meng dit ook door het bruschetta mengsel.
  • Haal de portobello's uit de oven, dep ze droog met wat keukenpapier en vul ze met het bruschetta mengsel.
Trefwoord bruschetta, portobello, tomaat