Portobello bruschetta

Portobello bruschetta

Gevulde portobello is een bekend gerecht. Het kan als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als lunch geserveerd worden. Met de vulling kan je ontzettend veel variëren. In dit recept heb ik gekozen voor een bruschetta vulling, bestaande uit tomaat, knoflook, verse basilicum en peper & zout. Ga jij deze portobello bruschetta ook serveren tijdens de feestdagen?

Wat is bruschetta?

Bruschetta is een voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit stukjes gegrild brood, die ingesmeerd zijn met knoflook en vervolgens belegd zijn met een mengsel van fijngesneden tomaatjes. Soms worden er ook andere vullingen gebruikt, maar dit is de meest bekende variant. Het tomaten mengsel breng je op smaak met knoflook, peper, zout, olijfolie en eventueel wat verse basilicum.

Waar smaakt portobello naar?

Portobello’s zijn eigenlijk de grote variant van kastanje champignons. Ze zijn vrij neutraal van smaak en hebben een ietwat vlezige structuur. Deze eigenschappen maakt de portobello erg geschikt voor vegetarische en vegan gerechten. Van gevulde portobello’s tot portobello burgers, je kunt er van alles mee maken. Als je van kastanje champignons houdt, dan ga je de portobello zeker lekker vinden.

Gevulde portobello

Wellicht heb je gevulde portobello’s wel eens voorbij zien komen. Vaak wordt het gevuld met kaas en hoewel je natuurlijk ook vegan kaas kan gebruiken, vindt ik de bruschetta vulling lekkerder als vegan variant. Daarnaast is het al binnen 15 minuten klaar en heb je voor een klein budget een heerlijk voorgerecht op tafel staan. Portobello’s zijn trouwens bij vrijwel alle supermarkten te verkrijgen. Ze worden meestal verkocht per 2 stuks.

Ga je deze portobello bruschetta ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door me te taggen op Instagram @Vegafoodness.

Zoek je nog inspiratie voor andere voorgerechten? Bekijk dan eens één van deze recepten:

Portobello bruschetta

Portobello bruschetta

Deze gevulde portobello is een lekker alternatief voor de standaard bruschetta. In plaats van brood gebruik je namelijk een grote kastanje champignon (de portobello).
Totale tijd 15 minuten
Gang voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl zout
  • Peper naar smaak
  • 1 el truffelolie of olijfolie
  • 4 el olijfolie + peper en zout
  • 4 portobello's
  • 5 blaadjes verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng 4 el olijfolie met een snufje peper en zout. Smeer de bolle kant van de portobello's in met de olijfolie.
  • Zet de portobello's op een bakplaat met bakpapier (de bolle kant naar boven) en zet ze vervolgens voor 8 minuten in de oven.
  • Verwijder het harde gedeelte en de zaadjes van de tomaten (het vruchtvlees) en snijd de overgebleven stukken in kleine blokjes.
  • Snijd de teentjes knoflook heel fijn en doe dit bij de tomaten, samen met peper en zout en de truffelolie of olijfolie.
  • Snijd de basilicum blaadjes in stukjes en meng dit ook door het bruschetta mengsel.
  • Haal de portobello's uit de oven, dep ze droog met wat keukenpapier en vul ze met het bruschetta mengsel.
Trefwoord bruschetta, portobello, tomaat

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*