Ga terug Email Link
vegan aardappel gratin

Vegan aardappel gratin

Vegan aardappel gratin met een romige saus van cashewnoten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Blender

Ingrediënten
  

Vegan kaas saus

  • 1 zakje van 200 gr cashewnoten
  • ½ kleine ui
  • 300 ml ongezoete plantaardige melk
  • 4 el edelgistvlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Peper en zout naar smaak

Overig

  • 1 kg aardappels

Instructies
 

  • Vul een kommetje met kokend water en doe hier de cashewnoten bij. Laat ze een half uurtje wellen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de schil van de ui en pel de knoflook teentjes. Snijd in grove stukken en doe samen met de overige ingrediënten voor de saus in de blender. Blend totdat je een gladde saus hebt.
  • Was de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. De schil hoef je niet te verwijderen.
  • Pak een kleine ovenschotel en vul deze voor ongeveer 3/4 met de saus. Verdeel nu de schijfjes aardappels in rijen over de ovenschotel. Zorg ervoor dat er nog een beetje ruimte tussen de aardappelschijfjes zit en dat het bovenste randje van de aardappels niet in de saus zit. Zo krijg je een krokant randje.
  • Zet de ovenschaal voor 34 minuten in de oven. Als de bovenkant te donker wordt, leg er dan aluminiumfolie overheen. Serveer als bijgerecht.
Trefwoord aardappel, cashewnoten, gratin