Aubergine kikkererwten stoof
Een heerlijke aubergine recept met kikkererwten in tomatensaus.
Totale tijd 45 minuten min
Gang diner
Keuken Midden-Oosters
Koekenpan / grillpan
Wokpan
- 1 grote blik kikkererwten (400gr)
- 2 aubergines
- 2 blikken tomatenblokjes van 400 gr
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 tl harissa
- ¾ tl zout
- 100 ml water
- ¾ tl paprika poeder
- 1 el tomatenpuree
- Peper naar smaak
- 4 takjes verse peterselie
- Zonnebloemolie om in te frituren
- Rijst voor 4 personen
Snijd de aubergine in plakjes en verhit een laagje zonnebloemolie in een pan.
Frituur de stukjes aubergine enkele minuten totdat ze lekker zacht zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de ui en knoflook fijn en verhit een flinke scheut olie in een wokpan of grote koekenpan.
Fruit de knoflook en ui en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Meng alles door elkaar en laat dit nog 20-30 minuten koken op een laag vuurtje.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Schep de rijst op borden en doe hier de aubergine stoof overheen. Serveer eventueel met nog wat extra peterselie.
Trefwoord aubergine, kikkererwten, stoofgerecht