Ga terug Email Link
aubergine kikkererwten stoof

Aubergine kikkererwten stoof

Een heerlijke aubergine recept met kikkererwten in tomatensaus.
Totale tijd 45 minuten
Gang diner
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan / grillpan
  • Wokpan

Ingrediënten
  

  • 1 grote blik kikkererwten (400gr)
  • 2 aubergines
  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 gr
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 tl harissa
  • ¾ tl zout
  • 100 ml water
  • ¾ tl paprika poeder
  • 1 el tomatenpuree
  • Peper naar smaak
  • 4 takjes verse peterselie
  • Zonnebloemolie om in te frituren
  • Rijst voor 4 personen

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in plakjes en verhit een laagje zonnebloemolie in een pan.
  • Frituur de stukjes aubergine enkele minuten totdat ze lekker zacht zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en verhit een flinke scheut olie in een wokpan of grote koekenpan.
  • Fruit de knoflook en ui en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Meng alles door elkaar en laat dit nog 20-30 minuten koken op een laag vuurtje.
  • Kook ondertussen de rijst gaar.
  • Schep de rijst op borden en doe hier de aubergine stoof overheen. Serveer eventueel met nog wat extra peterselie.
Trefwoord aubergine, kikkererwten, stoofgerecht