aubergine kikkererwten stoof

Aubergine kikkererwten stoof

Aubergine en tomaat blijf ik een geweldige combinatie vinden. Deze aubergine kikkererwten stoof met tomatensaus is dan ook één van mijn favoriete aubergine recepten. Met slechts enkele ingrediënten zet je deze heerlijke maaltijd op tafel voor het avondeten.

Midden-Oosters aubergine recept

Dit heerlijke aubergine recept is eigenlijk gebaseerd op een gerecht wat ik wel eens heb gegeten bij een Libanees restaurant. Eerst frituur je de aubergine totdat deze lekker zacht is geworden en vervolgens laat je het nog meekoken in een heerlijke tomatensaus. Ik heb er zelf kikkererwten aan toegevoegd en de saus op smaak gebracht met onder andere harissa, paprikapoeder en peterselie. Wanneer de aubergine gefrituurd is en de tomatensaus klaar is, laat je de aubergine en kikkererwten nog 20-30 minuten meekoken. Hierdoor trekt de smaak van de saus ook in de aubergine. In de tussentijd kook je de rijst alvast en daarna kan deze heerlijke avondmaaltijd geserveerd worden.

Is aubergine gezond?

Er zijn voldoende redenen om regelmatig aubergine te eten. Ten eerste bevat aubergine ontzettend veel vezels en mineralen, zoals kalium, magnesium en B11. Daarnaast heeft het ook een vochtafdrijvende werking en is het rijk aan antioxidanten die je cholesterol onder controle houden. We kunnen dus wel concluderen dat aubergine een erg gezonde groentesoort is en dat het goed is om regelmatig een gerecht met aubergine te eten.

Recepten met aubergine

Ben je benieuwd naar andere recepten met aubergine? Bekijk dan eens:

Ga je deze aubergine kikkererwten stoof maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Onderaan deze pagina is het ook mogelijk om het recept te beoordelen of een reactie achter te laten. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jij van een recept vindt.

aubergine kikkererwten stoof

Aubergine kikkererwten stoof

Een heerlijke aubergine recept met kikkererwten in tomatensaus.
Totale tijd 45 minuten
Gang diner
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan / grillpan
  • Wokpan

Ingrediënten
  

  • 1 grote blik kikkererwten (400gr)
  • 2 aubergines
  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 gr
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 tl harissa
  • ¾ tl zout
  • 100 ml water
  • ¾ tl paprika poeder
  • 1 el tomatenpuree
  • Peper naar smaak
  • 4 takjes verse peterselie
  • Zonnebloemolie om in te frituren
  • Rijst voor 4 personen

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in plakjes en verhit een laagje zonnebloemolie in een pan.
  • Frituur de stukjes aubergine enkele minuten totdat ze lekker zacht zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en verhit een flinke scheut olie in een wokpan of grote koekenpan.
  • Fruit de knoflook en ui en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Meng alles door elkaar en laat dit nog 20-30 minuten koken op een laag vuurtje.
  • Kook ondertussen de rijst gaar.
  • Schep de rijst op borden en doe hier de aubergine stoof overheen. Serveer eventueel met nog wat extra peterselie.
Trefwoord aubergine, kikkererwten, stoofgerecht

Eén reactie

  1. Heerlijk ❤️❤️❤️❤️

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*