Ga terug Email Link
Sticky spruitjes

Sticky spruitjes met cashewnoten

Wil je spruitjes echt eens op een andere manier bereiden? Probeer dan eens deze sticky spruitjes met cashewnoten en rijst.
Totale tijd 20 minuten
Gang diner
Keuken Aziatisch geïnspireerd
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 300 gr schoongemaakte spruitjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el soja saus
  • 2 el ketjap
  • 1 el Heng Shun (zwarte) azijn verkrijgbaar bij toko's
  • 2 tl sambal
  • 1 el agave siroop
  • 1 tl sesam olie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Maak de spruitjes schoon en besprenkel ze met een beetje olijfolie (ongeveer 1 el). Zet ze vervolgens voor 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de marinade door alle overige ingrediënten behalve de knoflook en cashewnoten in een kommetje te mengen.
  • Haal de spruitjes uit de oven en verhit 1 el olijfolie in een pan. Fruit de fijngesneden knoflook en voeg vervolgens de cashewnoten toe. Bak de cashewnoten enkele minuten totdat ze goudbruin kleuren.
  • Zet het vuur wat hoger en voeg de spruitjes en marinade toe. Wacht totdat de marinade dikker wordt en haal de pan van het vuur.
  • Serveer de spruitjes en cashewnoten eventueel met rijst.
Trefwoord spruitjes