Sticky spruitjes

Sticky spruitjes met cashewnoten

Vroeger was ik geen grote fan van spruitjes, maar sinds ik deze sticky spruitjes met cashewnoten heb geprobeerd ben ik toch echt van mening veranderd. Spruitjes bereiden op deze manier is zo een wereld van verschil dan wanneer je spruitjes simpelweg gaar kookt in water! Zo zie je maar weer wat kruiden ook voor een enorme invloed hebben op de smaak van een gerecht.

Hoe gezond zijn spruitjes?

Wist jij dat spruitjes maar liefst drie keer zo veel vitamine C bevatten als sinaasappels? Dit is dus zeker een goede reden om eens wat vaker spruitjes op tafel te zetten. Naast vitamine C bevatten spruitjes ook veel vezels, kalium en magnesium. Dit draagt allemaal bij aan een goede weerstand.

Spruitjes bereiden

Normaal gesproken worden spruitje gaar gekookt in water en direct geserveerd. Ik vind dit persoonlijk niet zo lekker en daarom ben ik eens gaan experimenteren met andere bereidingswijzen. Deze sticky spruitjes met cashewnoten zijn super smaakvol. Voor de marinade heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Soja saus
  • Ketjap
  • Sambal
  • Chinese zwarte azijn
  • Sesam olie
  • Agave siroop

Ga je dit recept ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt door mij op Instagram te taggen @Vegafoodness. Het is ook mogelijk om onderaan deze pagina een beoordeling of een reactie achter te laten. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jij van een recept vindt.

Maak je liever een ander gerecht voor het avondeten? Bekijk dan eens mijn overzicht met diner recepten.

Sticky spruitjes

Sticky spruitjes met cashewnoten

Wil je spruitjes echt eens op een andere manier bereiden? Probeer dan eens deze sticky spruitjes met cashewnoten en rijst.
Totale tijd 20 minuten
Gang diner
Keuken Aziatisch geïnspireerd
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 300 gr schoongemaakte spruitjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el soja saus
  • 2 el ketjap
  • 1 el Heng Shun (zwarte) azijn verkrijgbaar bij toko's
  • 2 tl sambal
  • 1 el agave siroop
  • 1 tl sesam olie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Maak de spruitjes schoon en besprenkel ze met een beetje olijfolie (ongeveer 1 el). Zet ze vervolgens voor 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de marinade door alle overige ingrediënten behalve de knoflook en cashewnoten in een kommetje te mengen.
  • Haal de spruitjes uit de oven en verhit 1 el olijfolie in een pan. Fruit de fijngesneden knoflook en voeg vervolgens de cashewnoten toe. Bak de cashewnoten enkele minuten totdat ze goudbruin kleuren.
  • Zet het vuur wat hoger en voeg de spruitjes en marinade toe. Wacht totdat de marinade dikker wordt en haal de pan van het vuur.
  • Serveer de spruitjes en cashewnoten eventueel met rijst.
Trefwoord spruitjes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*