Vegan pasta al funghi
Eet je graag pasta? Dan is deze romige vegan pasta met paddenstoelen een echte aanrader!
Totale tijd 20 minuten min
Gang diner
Keuken Italiaans
- 250 gr spaghetti
- ½ ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 pakje plantaardige room (alpro cuisine light, 250 gr)
- 1 bakje paddenstoelen voor pasta
- 100 gr kastanje champignons
- 2 el edelgistvlokken
- 1 el soja saus
- ½ tl chili vlokken
- 1 bouillon blokje (maggi)
- Snufje peper en zout
- 1 el maizena + 2 el water
- Optioneel: serveer met truffelolie
Kook de pasta gaar in een pan kokend water + een snufje zout.
Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn.
Snijd de champignons en paddenstoelen in stukker en spoel ze af.
Verhit een lepel olijfolie in een pan en fruit vervolgens de ui en knoflook.
Voeg de plantaardige room en alle kruiden toe. Roer dit goed door elkaar en laat 2 minuten staan.
Meng de maizena met water en giet dit bij de roomsaus. Blijf roeren totdat de roomsaus iets dikker wordt.
Giet de spaghetti af en meng dit door de roomsaus. Serveer eventueel met extra peper, zout en truffelolie.
Trefwoord champignons, pasta