Zou jij ook het liefst elke dag een heerlijk bordje pasta naar binnen schuiven? Ik wel in ieder geval! Als ik dan ook nog één specifiek pasta gerecht zou moeten kiezen, dan zou het deze vegan pasta al funghi zijn. Een heerlijke en super snelle pasta met een plantaardige roomsaus en verschillende soorten paddenstoelen en champignons. Perfect voor het avondeten en de restjes die eet je de volgende dag natuurlijk als lunch;)
Pasta met paddenstoelen
Paddenstoelen zijn geweldig! je treft tegenwoordig dan ook de meest uiteenlopende soorten in de schappen van de supermarkt. Van oesterzwammen tot Shiitake en de bekende kastanje champignons. Ik heb al aardig wat vegan recepten gemaakt met verschillende soorten paddenstoelen. Voor deze pasta heb ik paddenstoelen voor pasta en kastanje champignons gecombineerd. De paddenstoelen voor pasta zijn bakjes met verschillende soorten paddenstoelen, verkrijgbaar bij onder andere Jumbo, Albert Heijn en Lidl. Super handig, want op deze manier hoef je niet van alle soorten een apart bakje te kopen. Naast deze heerlijke mix van paddenstoelen heb ik de plantaardige room van Alpro gebruikt. Een erg goed alternatief voor normale room en tegenwoordig ook vrijwel overal verkrijgbaar. Om de saus wat in te dikken voeg ik meestal een mengsel van water en maizena toe. Heb je dit niet in huis, dan kan je het zelfs weglaten. Houdt er wel rekening mee dat de saus dan iets dunner blijft.
Pasta recepten
Ben je benieuwd naar mijn andere vegan pasta recepten? Bekijk dan eens het recept voor deze pasta met geroosterde paprika saus. Dit is naast deze vegan pasta al funghi één van mijn favoriete pasta recepten.
Ga je deze vegan pasta al funghi maken? Dan zou ik het erg leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een opmerking of een beoordeling achter te laten.
Vegan pasta al funghi
Equipment
- Koekenpan
- Kookpan
Ingrediënten
- 250 gr spaghetti
- ½ ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 pakje plantaardige room (alpro cuisine light, 250 gr)
- 1 bakje paddenstoelen voor pasta
- 100 gr kastanje champignons
- 2 el edelgistvlokken
- 1 el soja saus
- ½ tl chili vlokken
- 1 bouillon blokje (maggi)
- Snufje peper en zout
- 1 el maizena + 2 el water
- Optioneel: serveer met truffelolie
Instructies
- Kook de pasta gaar in een pan kokend water + een snufje zout.
- Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn.
- Snijd de champignons en paddenstoelen in stukker en spoel ze af.
- Verhit een lepel olijfolie in een pan en fruit vervolgens de ui en knoflook.
- Voeg de plantaardige room en alle kruiden toe. Roer dit goed door elkaar en laat 2 minuten staan.
- Meng de maizena met water en giet dit bij de roomsaus. Blijf roeren totdat de roomsaus iets dikker wordt.
- Giet de spaghetti af en meng dit door de roomsaus. Serveer eventueel met extra peper, zout en truffelolie.
Ik mis in dit recept wat er nu eigenlijk met de paddestoelen moet gebeuren na het snijden.
Pingback: Pasta met romige pesto saus | Past recepten - Vegafoodness
Pingback: 10 x de lekkerste pasta recepten | Simpel en lekker - Vegafoodness
Inderdaad Saar, ik denk dat het als 4a/ nadat de uitjes gefruit zijn sua, de paddenstoelen ook (apart) gefruit moeten worden, evt vocht er een beetje af en dan toevoegen aan 4/ etc