Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaden van de rode paprika en snijd deze in blokjes. Verwijder de schil van de gember en hak deze heel fijn en als allerlaatste snijd je ook de rode peper fijn. Voor extra pittigheid laat je de zaadjes erin zitten.
Verhit een lepel olie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg vervolgens de gember, rode peper en punt paprika toe. Bak dit 2-3 minuten.
Voeg nu alle kruiden toe en giet vervolgens de kokosmelk, tomatenblokjes en het water hieraan toe. Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de linzen toe.
Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat voor zo'n 45 minuten op het vuur staan met de deksel op de pan. Kook ondertussen alvast de rijst gaar.
Wanneer de linzen gaar gekookt zijn haal je de pan van het vuur en verdeel je de rijst en curry over 4 borden. Besprenkel met limoen en strooi er nog wat verse koriander overheen.