Ga terug Email Link

Gevulde paprika's

Gevulde paprika's met rijst, champignons en spinazie in roomsaus. Een perfecte en volledig plantaardige avondmaaltijd.
5 van 1 stem
Totale tijd 30 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Oven
  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 4 paprika's
  • 220 gr rijst
  • ½ ui
  • 120 gr spinazie
  • 250 gr kastanje champignons
  • 2 klein bouillon blokjes (maggi)
  • 1 pakje plantaardige room (oatly)
  • 2 el soja saus
  • ½ el ketjap
  • ½ tl chili vlokken
  • 1 el truffelolie
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • Bosui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Rooster de paprika's voor 20 minuten in de oven en kook ondertussen alvast de rijst.
  • Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes.
  • Verhit 1 el olie, fruit de ui en bak daarna de champignons voor ongeveer 3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat dit mee bakken totdat het geslonken is.
  • Voeg de room, ketjap, soja saus, de bouillon blokjes en de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar en laat ongeveer 3 minuten op een laag vuurtje staan.
  • Voeg nu de rijst toe en meng dit goed met de roomsaus. Schenk hier vervolgens een lepel truffelolie overheen.
  • Vul de paprika's met de rijst en top af met bosuitjes en stukjes zongedroogde tomaat.
Trefwoord paprika