Gevulde paprika

Gevulde paprika’s

Paprika’s kun je op heel veel verschillende manieren vullen. Deze gevulde paprika’s met rijst, champignons en spinazie in plantaardige roomsaus zijn hier thuis favoriet. Heerlijk met wat truffelolie en zongedroogde tomaatjes! Wat mij betreft een perfecte gezonde avondmaaltijd die je regelmatig op tafel kan zetten.

Hoe maak je gevulde paprika’s?

Afhankelijk van de vulling zet je de paprika’s met of zonder vulling in de oven. Voor dit recept rooster ik de paprika’s 20 minuten op 200 graden in de oven voordat ik ze vul. Wanneer de paprika’s in de oven staan maak ik de vulling. Ik kook eerst de rijst en ondertussen bak ik de uitjes, champignons en spinazie. Vervolgens maak ik de roomsaus in de pan met de groenten en voeg ik de gekookte rijst toe. Met dit mengsel vul je de paprika’s zodra ze uit de oven komen. Top af met truffelolie, zongedroogde tomaatjes en bosuitjes.

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • Plantaardige room (oatly)
  • Paprika’s
  • Rijst
  • Kastanje champignons
  • Spinazie
  • Ui
  • Knoflook
  • Soja saus
  • Ketjap
  • Bouillon blokje
  • Zongedroogde tomaat
  • Bosuitjes
  • truffelolie
  • Chilivlokken

Ga je deze gevulde paprika’s met rijst, spinazie en champignons maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een beoordeling of een reactie achter te laten. Daar help je mij en andere foodies enorm mee:)

Zoek je nog meer inspiratie voor het avondeten? Bekijk dan eens mijn overzicht met alle diner recepten.

Gevulde paprika’s

Gevulde paprika's met rijst, champignons en spinazie in roomsaus. Een perfecte en volledig plantaardige avondmaaltijd.
5 van 1 stem
Totale tijd 30 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Oven
  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 4 paprika's
  • 220 gr rijst
  • ½ ui
  • 120 gr spinazie
  • 250 gr kastanje champignons
  • 2 klein bouillon blokjes (maggi)
  • 1 pakje plantaardige room (oatly)
  • 2 el soja saus
  • ½ el ketjap
  • ½ tl chili vlokken
  • 1 el truffelolie
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • Bosui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Rooster de paprika's voor 20 minuten in de oven en kook ondertussen alvast de rijst.
  • Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes.
  • Verhit 1 el olie, fruit de ui en bak daarna de champignons voor ongeveer 3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat dit mee bakken totdat het geslonken is.
  • Voeg de room, ketjap, soja saus, de bouillon blokjes en de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar en laat ongeveer 3 minuten op een laag vuurtje staan.
  • Voeg nu de rijst toe en meng dit goed met de roomsaus. Schenk hier vervolgens een lepel truffelolie overheen.
  • Vul de paprika's met de rijst en top af met bosuitjes en stukjes zongedroogde tomaat.
Trefwoord paprika

Eén reactie

  1. 5 sterren
    Jeetje, wat lékker! Ik proefde alvast voordat ik de truffelolie had toegevoegd; dat was al lekker. Met de truffelolie was het nóg lekkerder, jammie! Feestje om te eten! 🙂

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*