Haal de tofu uit de verpakking en dep droog met een doek.
Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, de champignons in plakjes en halveer de tomaatjes.
Fruit de knoflook en ui in een scheutje olie en voeg vervolgens de champignons, spinazie en tomaatjes toe. Bak totdat de champignons al hun vocht zijn verloren en de spinazie is geslonken. Bewaar nog een aantal plakjes rauwe champignon en tomaatjes als decoratie.
Laat de groenten goed uitlekken, zodat er geen extra vocht bij de quiche vulling komt.
Doe de tofu, maizena, bouillon blokje, edelgistvlokken en alle kruiden in een food processor of blender. Mix totdat je een glad beslag hebt.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Vet een springvorm in en verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en de rand. Prik gaatjes in de bodem met een vork en strooi er een eetlepel paneermeel overheen.
Doe de gebakken groenten bij het tofu mengsel en meng alles door elkaar. Giet dit vervolgens over de bodem van bladerdeeg.
Strooi een handje geraspte kaas over de bovenkant en leg er een aantal plakjes champignon en tomaat op.
Bak de quiche voor 45 minuten in de oven en laat 'm daarna nog 10 minuten op het aanrecht staan, voordat je het gaat aansnijden.