Ga terug Email Link
rode curry noedels

Vegan rode curry noedels

Een super lekker recept voor vegan rode curry noedels met lekker veel groenten.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang diner
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Wokpan of grote koekenpan

Ingrediënten
  

  • 165 gr rijst noedels
  • 1 el olie
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine broccoli
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 1 rode peper
  • cm verse gember
  • el rode curry pasta Koro
  • 1 blik kokosmelk (400 gr)
  • 250 ml water
  • 2 el soja saus
  • 2 el ketjap
  • 1 bouillon blokje (maggi)
  • 5 takjes koriander + eventueel extra
  • 1 stengel citroengras

Krokante tofu

  • ½ blok tofu
  • 1 el maizena
  • Klein laagje zonnebloemolie

Instructies
 

  • Laat de tofu uitlekken door het in een theedoek te wikkelen en er iets zwaars op te leggen.
  • Strooi een lepel maizena over de tofu en meng goed door elkaar, zodat de maizena op alle blokjes tofu zit.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en bak de tofu in ongeveer 5-10 minuten licht krokant aan alle kanten. Zet dit even apart totdat de noedels klaar zijn.
  • Snipper de ui en hak de gepelde teentjes knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes, de paprika's in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper óf laat ze zitten voor extra pittigheid. Snijd de rode peper vervolgens fijn.
  • Verwijder de schil van de gember en snijd helemaal fijn.
  • Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember.
  • Voeg de champignons, paprika en broccoli toe. Bak mee voor ongeveer 3-5 minuten.
  • Voeg de curry pasta en de kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg nu alle overige ingrediënten, behalve de noedels, toe. Meng alles door elkaar en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg nu de ongekookte rijst noedels toe en kook ze gaar in de curry met de deksel op de pan.
  • Voeg de krokante tofu toe en roer dit door de curry.
  • Verdeel de curry noedels over 4 borden en bestrooi eventueel nog met extra koriander.
Trefwoord curry, noedels