Noedels, ik hou ervan! Of het nou udon noedels, rijst noedels of wok noedels zijn. Je maakt mij er in ieder geval altijd wel blij mee. Deze vegan rode curry noedels heb ik gemaakt van onder andere kokosmelk, rode curry pasta van Koro, rijst noedels en lekker veel groenten. Super makkelijk om te maken en mega lekker!
Makkelijk noedels recept
Een lekker noedels recept maken is niet moeilijk! Je fruit eerst knoflook en ui in een pan, daarna roerbak je de groenten kort. Vervolgens voeg je de curry pasta, overige kruiden en kokosmelk toe. Je roert alles goed door elkaar en voegt als laatste stap de noedels toe. Deze laat je gaarkoken in de saus. Je kunt de noedels natuurlijk ook in water koken, maar ik vind dat het gerecht veel meer smaak krijgt wanneer je de noedels in de curry kookt. Het is wel aan te raden om het daarna direct te serveren. Wanneer je de noedels te lang in de curry laat zitten, nemen ze namelijk al het vocht op.
Curry pasta of verse kruiden
Een goede curry pasta maakt het koken een stuk makkelijker. Je hoeft immers niet allerlei verse kruiden bij de toko te halen en het scheelt je met het koken zelf ook een hoop tijd. Helaas zijn niet alle curry pasta’s even goed van smaak. Voor dit recept heb ik de vegan rode curry pasta van Koro gebruikt. Deze vind ik dus wel super lekker! Ik heb er zelf uiteindelijk nog kruiden als sojasaus, ketjap, gember, verse koriander en citroengras aan toegevoegd. Een heerlijke combinatie!
Ga je deze vegan rode curry noedels ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness.
Wil je een ander noedels recept proberen? Maak dan eens deze pittige udon noodles.
Vegan rode curry noedels
Equipment
- Wokpan of grote koekenpan
Ingrediënten
- 165 gr rijst noedels
- 1 el olie
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine broccoli
- 250 gr kastanje champignons
- 1 rode paprika
- ½ groene paprika
- 1 rode peper
- 1½ cm verse gember
- 3½ el rode curry pasta Koro
- 1 blik kokosmelk (400 gr)
- 250 ml water
- 2 el soja saus
- 2 el ketjap
- 1 bouillon blokje (maggi)
- 5 takjes koriander + eventueel extra
- 1 stengel citroengras
Krokante tofu
- ½ blok tofu
- 1 el maizena
- Klein laagje zonnebloemolie
Instructies
- Laat de tofu uitlekken door het in een theedoek te wikkelen en er iets zwaars op te leggen.
- Strooi een lepel maizena over de tofu en meng goed door elkaar, zodat de maizena op alle blokjes tofu zit.
- Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en bak de tofu in ongeveer 5-10 minuten licht krokant aan alle kanten. Zet dit even apart totdat de noedels klaar zijn.
- Snipper de ui en hak de gepelde teentjes knoflook fijn.
- Snijd de champignons in plakjes, de paprika's in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper óf laat ze zitten voor extra pittigheid. Snijd de rode peper vervolgens fijn.
- Verwijder de schil van de gember en snijd helemaal fijn.
- Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember.
- Voeg de champignons, paprika en broccoli toe. Bak mee voor ongeveer 3-5 minuten.
- Voeg de curry pasta en de kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg nu alle overige ingrediënten, behalve de noedels, toe. Meng alles door elkaar en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg nu de ongekookte rijst noedels toe en kook ze gaar in de curry met de deksel op de pan.
- Voeg de krokante tofu toe en roer dit door de curry.
- Verdeel de curry noedels over 4 borden en bestrooi eventueel nog met extra koriander.
Erg lekker! Iets minder curry pasta gebruikt, want ik kan niet zo goed tegen pittig eten en de koriander heb ik wat gedroogde kruiden van toegevoegd ipv verse. Makkelijk te maken. Volgende keer probeer ik het recept met gele curry pasta.