Ga terug Email Link
Stoofgerecht met kikkererwten

Stoofgerecht met kikkererwten

Een heerlijk stoofgerecht met kikkererwten, rode paprika en broccoli geserveerd met quinoa, bakbanaan en komkommer.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 2 el neutrale olie Ik gebruik graag avocado olie
  • 1 blik kikkererwten (400gr)
  • ½ grote winterpeen
  • ½ broccoli
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • ½ ui
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 klein maggiblokje
  • tl komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 300 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 2 el agave siroop
  • 4 piment korrels
  • 1 laurierblad
  • 1 madame jeanette peper
  • Peoer en zou naar smaak

Overig

  • 160 gr quinoa
  • ½ tot 1 rijpe bakbanaan + olie om in te bakken
  • ½ komkommer
  • Verse koriander

Instructies
 

  • Doe de kikkererwten in een zeef, spoel goed af en laat uitlekken.
  • Snipper de ui en hak de gepelde knoflook fijn.
  • Rasp de wortel en snijd in blokjes. Snijd vervolgens ook de paprika in blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
  • Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de komijn, paprikapoeder, maggi blokje, oregano en rozemarijn toe. Meng goed door elkaar met de uien en knoflook.
  • Voeg vervolgens de paprika, wortel en broccoli toe. Laat 2-3 minuten bakken en voeg nu alle overige ingrediënten toe (laat de madame jeanette peper heel). Doe de deksel op de pan en laat 20-30 minuten op een laag vuurtje staan.
  • Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een laagje olie in een pan, snijd de bakbanaan en schijfjes en bak ze in de olie totdat ze mooi goud/bruin zijn aan beiden kanten.
  • Snijd de komkommer in blokjes en zet even apart.
  • Verdeel de quinoa over twee borden, schep de kikkererwten stoof erop en leg er een aantal schijfjes banaan en blokjes komkommer naast.
Trefwoord kikkererwten, stoofgerecht, stoofpot