Stoofgerecht met kikkererwten

Stoofgerecht met kikkererwten

Ben je op zoek naar een lekker, gezond en eiwitrijk gerecht voor het avondeten? Probeer dan eens dit stoofgerecht met kikkererwten, rode paprika en broccoli. Super gezond en heel erg makkelijk om te maken. Met dit hoofdgerecht heb je direct voldoende groenten binnen.

Stoofgerecht met kikkererwten

Stoofgerecht met kikkererwten

Een heerlijk stoofgerecht met kikkererwten, rode paprika en broccoli geserveerd met quinoa, bakbanaan en komkommer.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 2 el neutrale olie Ik gebruik graag avocado olie
  • 1 blik kikkererwten (400gr)
  • ½ grote winterpeen
  • ½ broccoli
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • ½ ui
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 klein maggiblokje
  • tl komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 300 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 2 el agave siroop
  • 4 piment korrels
  • 1 laurierblad
  • 1 madame jeanette peper
  • Peoer en zou naar smaak

Overig

  • 160 gr quinoa
  • ½ tot 1 rijpe bakbanaan + olie om in te bakken
  • ½ komkommer
  • Verse koriander

Instructies
 

  • Doe de kikkererwten in een zeef, spoel goed af en laat uitlekken.
  • Snipper de ui en hak de gepelde knoflook fijn.
  • Rasp de wortel en snijd in blokjes. Snijd vervolgens ook de paprika in blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
  • Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de komijn, paprikapoeder, maggi blokje, oregano en rozemarijn toe. Meng goed door elkaar met de uien en knoflook.
  • Voeg vervolgens de paprika, wortel en broccoli toe. Laat 2-3 minuten bakken en voeg nu alle overige ingrediënten toe (laat de madame jeanette peper heel). Doe de deksel op de pan en laat 20-30 minuten op een laag vuurtje staan.
  • Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een laagje olie in een pan, snijd de bakbanaan en schijfjes en bak ze in de olie totdat ze mooi goud/bruin zijn aan beiden kanten.
  • Snijd de komkommer in blokjes en zet even apart.
  • Verdeel de quinoa over twee borden, schep de kikkererwten stoof erop en leg er een aantal schijfjes banaan en blokjes komkommer naast.
Trefwoord kikkererwten, stoofgerecht, stoofpot

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*