Ga terug Email Link
Taco oesterzwam en paprika

Taco's met oesterzwam en paprika

Next level taco's maken? Deze taco's met een vulling van oesterzwam en paprika zijn super smaakvol en volledig vegan. Perfect voor een gezellige taco-avond!
Totale tijd 30 minuten
Gang diner
Keuken Mexicaans
Porties 8 taco's

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 300 gr oesterzwammen
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ rode ui
  • 5 el olie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 tl complete seasoning kruiden Van het merk Badia, te koop bij de Toko
  • 2 tl gerookte paprika poeder
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 el sojasaus
  • 1 pak kleine taco's (8 stuks)
  • Vegan geraspte kaas
  • Optioneel: verse koriander

Sausje

  • 3 el vegan mayonaise
  • 1 tl sambal

Instructies
 

  • Maak het kruidenmengsel door alle kruiden goed door elkaar te mengen en zet dit even apart.
  • Scheur de oesterzwammen in stukjes en bestrooi met 2 el olijfolie en de helft van het kruidenmengsel.
  • Bak de oesterzwammen eerst op een laag vuurtje, zodat het vocht kan verdampen. Na enkele minuten voeg je een lepel olie en sojasaus toe en bak je ze op een hoger vuur licht krokant. Doe de oesterzwammen in een kommetje en zet even apart.
  • Was de paprika en snijd in dunne reepjes. Strooi vervolgens het resterende deel van het kruidenmengsel over de paprika.
  • Verhit een lepel olijfolie in een pan en bak de paprika's zo'n 5 minuten, totdat ze wat zachter zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en eventueel nog wat extra knoflookpoeder, complete seasoning en chili vlokken.
  • Laat de pan met paprika en tomatenblokjes op een laag vuurtje staan gedurende 5-10 minuten, totdat de saus is ingedikt. Voeg nu de oesterzwammen toe en meng goed door elkaar.
  • Verhit in een andere pan 1 el olie, dip een kant van een taco in de vulling, zodat deze bedekt is met een laagje saus. Leg de taco met de kant waar de saus op zit naar beneden in de pan. Doe 1 tot 2 lepeltjes van de vulling op één helft van de taco, gevolgd door een klein beetje geraspte kaas en vouw dicht.
  • Bak de taco aan beide kanten licht krokant en herhaal dit met de rest van de taco's en vulling.
  • Maak het sausje door de mayonaise en sambal te mengen. Strooi wat verse koriander over de taco's en eet smakelijk!
Trefwoord mexicaans, oesterzwammen, taco