Is het bij jou ook weer eens tijd voor een gezellige taco avond? Maak dan eens deze vegan taco’s met oesterzwam en paprika. Erg geschikt voor het avondeten, maar ook heerlijk als lunch. Succes is gegarandeerd én je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Wat wil je nog meer:)
Makkelijk taco’s recept
Taco’s maken is over het algemeen niet moeilijk of veel werk. Dit is natuurlijk ook wel een beetje afhankelijk van de vulling die je maakt. Voor deze taco’s met oesterzwam en paprika hoef je alleen de groenten te bakken, kruiden en tomatenblokjes erbij te doen en vervolgens de taco’s te vullen en krokant te bakken. Makkelijker kan bijna niet!
Taco kruiden maken
Het is natuurlijk erg makkelijk om een kant en klare kruidenmix in de winkel te kopen, maar wist je dat je in nog geen 2 minuten je eigen taco kruidenmix maakt? Het enige wat je nodig hebt is knoflookpoeder, uienpoeder, chili vlokken, gerookte paprikapoeder, komijn en complete seasoning kruiden. De laatste uit het rijtje is van het merk Badia en haal ik altijd bij de toko. Niet alleen lekker voor je taco kruidenmix, maar eigenlijk lekker op alles.
Wat heb je nodig voor deze vegan taco’s?
Voor deze vegan taco’s heb je gelukkig niet veel ingrediënten nodig. Naast de kruiden die ik hierboven benoemde, moet je het volgende in huis halen:
- Oesterzwammen
- Paprika
- Rode ui
- Tomatenblokjes
- Olijfolie
- Sojasaus
- Vegan kaas
- Kleine taco’s
- Optioneel: verse koriander
Staan deze heerlijke taco’s binnenkort ook bij jou op tafel? Deel dan gerust het resultaat met me op Instagram @Vegafoodness.
Wil je ook eens een ander taco recept proberen? Bekijk dan eens deze taco’s van bakbanaan of jackfruit taco’s met barbecue saus.
Taco’s met oesterzwam en paprika
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 300 gr oesterzwammen
- ½ rode paprika
- ½ groene paprika
- ½ rode ui
- 5 el olie
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl komijn
- 2 tl complete seasoning kruiden Van het merk Badia, te koop bij de Toko
- 2 tl gerookte paprika poeder
- 1 tl chili vlokken
- 1 el sojasaus
- 1 pak kleine taco's (8 stuks)
- Vegan geraspte kaas
- Optioneel: verse koriander
Sausje
- 3 el vegan mayonaise
- 1 tl sambal
Instructies
- Maak het kruidenmengsel door alle kruiden goed door elkaar te mengen en zet dit even apart.
- Scheur de oesterzwammen in stukjes en bestrooi met 2 el olijfolie en de helft van het kruidenmengsel.
- Bak de oesterzwammen eerst op een laag vuurtje, zodat het vocht kan verdampen. Na enkele minuten voeg je een lepel olie en sojasaus toe en bak je ze op een hoger vuur licht krokant. Doe de oesterzwammen in een kommetje en zet even apart.
- Was de paprika en snijd in dunne reepjes. Strooi vervolgens het resterende deel van het kruidenmengsel over de paprika.
- Verhit een lepel olijfolie in een pan en bak de paprika's zo'n 5 minuten, totdat ze wat zachter zijn.
- Voeg de tomatenblokjes toe en eventueel nog wat extra knoflookpoeder, complete seasoning en chili vlokken.
- Laat de pan met paprika en tomatenblokjes op een laag vuurtje staan gedurende 5-10 minuten, totdat de saus is ingedikt. Voeg nu de oesterzwammen toe en meng goed door elkaar.
- Verhit in een andere pan 1 el olie, dip een kant van een taco in de vulling, zodat deze bedekt is met een laagje saus. Leg de taco met de kant waar de saus op zit naar beneden in de pan. Doe 1 tot 2 lepeltjes van de vulling op één helft van de taco, gevolgd door een klein beetje geraspte kaas en vouw dicht.
- Bak de taco aan beide kanten licht krokant en herhaal dit met de rest van de taco's en vulling.
- Maak het sausje door de mayonaise en sambal te mengen. Strooi wat verse koriander over de taco's en eet smakelijk!