Ga terug Email Link
Plaattaart pompoen

Plaattaart met pompoen

Deze plaattaart met pompoen, rode ui, feta, munt, granaatappel en truffelolie is makkelijk om te maken en perfect als lunch, avondeten of als hapje bij de borrel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang diner

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • ½ oranje hokkaido pompoen
  • 2 el olijfolie
  • ¼ blok (vegan) feta
  • ¼ granaatappel
  • Pistache nootjes
  • Munt blaadjes
  • Truffelolie
  • Peper zout en chillivlokken naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de pompoen met schil in kleine blokjes en schenk hier wat olijfolie overheen.
  • Snijd de rode ui ook in fijne ringen.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg dit op een bakplaat met bakpapier. Leg de pompoenblokjes en rode uien op het bladerdeeg en bestrooi met peper, zout en chilivlokken.
  • Zet de plaattaart nu voor 20-25 minuten in de oven.
  • Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de feta, munt, granaatappelpitjes, pistache nootjes over de plaattaart. Top af met een scheutje truffelolie.
Trefwoord plaattaart, pompoen