Plaattaart pompoen

Plaattaart met pompoen

Plaattaart recepten zie je tegenwoordig steeds vaker en logisch ook, want het is super lekker én makkelijk! Deze plaattaart met pompoen, rode ui, vegan feta, munt en granaatappelpitjes op bladerdeeg is volledig vegan en binnen een halfuurtje klaar. Perfect als lunch, avondeten of om als hapje bij de borrel te serveren.

Hoe maak je een plaattaart?

Een plaattaart is een (meestal) hartige taart die je op een rol bladerdeeg maakt. Je kunt hiervoor kant en klaar bladerdeeg gebruiken uit de supermarkt. Deze zijn vaak plantaardig. De rol bladerdeeg rol je uit op een bakplaat en beleg je vervolgens met je favoriete ingrediënten. Voor dit plaattaart recept beleg je het bladerdeeg eerst met de pompoen blokjes en rode uien. De plaattaart gaat nu voor 20-25 minuten in de oven op 220 graden. Daarna leg je de overige ingrediënten erop en is je plaattaart klaar.

Welke ingrediënten heb je nodig voor de plaattaart met pompoen?

Voor dit plaattaart met pompoen heb je niet heel veel ingrediënten nodig, namelijk:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1/2 oranje hokkaido pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 blok vegan feta
  • 1/4 granaatappel
  • Pistache nootjes
  • Munt blaadjes
  • Truffelolie
  • Peper, zout en chilivlokken

Alle bovenstaande ingrediënten zijn te vinden in de meeste grote supermarken, zoals Albert Heijn en Jumbo. In plaats van een volledige vegan plaattaart kan je natuurlijk ook kiezen voor de vegetarische optie. In dit geval vervang je de vegan feta door normale feta kaas.

Wil je een ander soort hartige taart maken? Bekijk dan eens mijn recept voor de vegan quiche met tofu.

Plaattaart pompoen

Plaattaart met pompoen

Deze plaattaart met pompoen, rode ui, feta, munt, granaatappel en truffelolie is makkelijk om te maken en perfect als lunch, avondeten of als hapje bij de borrel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang diner

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • ½ oranje hokkaido pompoen
  • 2 el olijfolie
  • ¼ blok (vegan) feta
  • ¼ granaatappel
  • Pistache nootjes
  • Munt blaadjes
  • Truffelolie
  • Peper zout en chillivlokken naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de pompoen met schil in kleine blokjes en schenk hier wat olijfolie overheen.
  • Snijd de rode ui ook in fijne ringen.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg dit op een bakplaat met bakpapier. Leg de pompoenblokjes en rode uien op het bladerdeeg en bestrooi met peper, zout en chilivlokken.
  • Zet de plaattaart nu voor 20-25 minuten in de oven.
  • Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de feta, munt, granaatappelpitjes, pistache nootjes over de plaattaart. Top af met een scheutje truffelolie.
Trefwoord plaattaart, pompoen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*