Couscous met sinaasappel, pompoen en asperge broccoli
Een voedzaam couscous gerecht met sinaasappelsap en rasp, kruidige pompoen, asperge broccoli én een lekker sausje van yoghurt en tahin.
Oven
Kookpan of stoommandje
Koekenpan
- 160 gr volkoren couscous
- 300 gr pompoen blokjes
- 1 bakje asperge broccoli
- 2 el olijfolie
- Sap van 1 sinaasappel
- Rasp van 1/2 sinaasappel
- 2 handjes amandelschaafsel
- 2 handjes pistache noten
- Verse dille
- Vegan feta
- Snufje nootmuskaat, kaneel en zout
Sausje
- 2 el plantaardige ongezoete yoghurt
- 1 el tahin
- Snufje zout en knoflookpoeder
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier en schenk hier 1 el olie overheen en bestrooi met een snufje zout, kaneel en nootmuskaat.
Zet de pompoen voor 25-30 minuten in de oven.
Breng 240 ml water aan de kook.
Doe de couscous in een pannetje en voeg het kokend water toe. Laat dit zo'n 10 minuten afgedekt staan. Voeg daarna eventueel een snufje zout en een scheutje olijfolie toe.
Maak de asperge broccoli schoon en roerbak ongeveer 5 minuten in een scheutje olie en bestrooi met wat zout.
Maak het sausje door alle ingrediënten te mengen.
Verdeel de couscous over twee borden en leg hier de pompoen en asperge broccoli op. Top af met stukjes vegan feta, amandelschaafsel, verse dille en het sausje.
Trefwoord couscous, pompoen