Ga terug Email Link
Cappuccino bananenbrood

Capuccino bananenbrood

Zin in iets anders dan een standaard bananenbrood als ontbijt of tussendoortje? Maak dan eens dit super lekkere vegan cappuccino bananenbrood.
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 100 gr bloem
  • 130 gr havermeel
  • 50 ml espresso
  • 60 ml plantaardige melk
  • 5 el appelmoes
  • 3 rijpe bananen
  • 1 el neutrale olie
  • 1 tl citroensap
  • 2-3 el zoetstof naar keuze
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda

Cream cheese frosting

  • 60 gr plantaardige cream cheese
  • 60 gr plantaardige kwark
  • Cacaopoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en voeg de overige natte ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom alle droge ingrediënten.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Leg een bakpapier in de cakevorm of vet de bakvorm in met een beetje olie/bakspray.
  • Giet het mengsel gelijkmatig in de cakevorm en zet voor 50 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de topping door de cream cheese en kwark te mixen met een staafmixer zodat het helemaal glad wordt.
  • Laat de cake volledig afkoelen en smeer een flinke laag van het cream cheese mengsel over de bovenkant. Strooi er vervolgens een beetje cacaopoeder overheen.
Trefwoord bananenbrood