Cappuccino bananenbrood

Cappuccino bananenbrood

Bak jij ook het liefst elke week een heerlijk bananenbrood? Dan moet je dit vegan cappuccino bananenbrood dit weekend nog proberen! Super makkelijk om te maken, heel erg lekker én perfect voor een kickstart van je dag.

Cappuccino bananenbrood

Capuccino bananenbrood

Zin in iets anders dan een standaard bananenbrood als ontbijt of tussendoortje? Maak dan eens dit super lekkere vegan cappuccino bananenbrood.
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 100 gr bloem
  • 130 gr havermeel
  • 50 ml espresso
  • 60 ml plantaardige melk
  • 5 el appelmoes
  • 3 rijpe bananen
  • 1 el neutrale olie
  • 1 tl citroensap
  • 2-3 el zoetstof naar keuze
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda

Cream cheese frosting

  • 60 gr plantaardige cream cheese
  • 60 gr plantaardige kwark
  • Cacaopoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en voeg de overige natte ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom alle droge ingrediënten.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Leg een bakpapier in de cakevorm of vet de bakvorm in met een beetje olie/bakspray.
  • Giet het mengsel gelijkmatig in de cakevorm en zet voor 50 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de topping door de cream cheese en kwark te mixen met een staafmixer zodat het helemaal glad wordt.
  • Laat de cake volledig afkoelen en smeer een flinke laag van het cream cheese mengsel over de bovenkant. Strooi er vervolgens een beetje cacaopoeder overheen.
Trefwoord bananenbrood

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*