Shakshuka recept

Shakshuka

Shakshuka is een Midden-Oosters gerecht van gepocheerde eieren in een saus van tomaat, paprika en specerijen. Voor deze vegan variant gebruiken we limabonen in plaats van eieren. Niet helemaal hetzelfde, maar zeker niet minder lekker. Het is een heerlijk gerecht om samen met brood als brunch of lunch te serveren.

Naar recept gaan

Shakshuka recept

Zoals hierboven al aangegeven is dit een Midden-Oosters gerecht en wordt het normaal gemaakt met gepocheerde eieren. Het traditionele recept is dus vegetarisch. Om het vegan te maken kan je de eieren vervagen door bonen. Ik gebruik zelf graag limabonen, deze zijn lekker zacht en rijk aan eiwitten. In dit recept gebruik ik ook verse koriander of peterselie en feta als topping. Dit geeft lekker veel smaak aan het gerecht en maakt het helemaal af.

Welke kruiden gebruik je voor shakshuka?

Voor shakshuka gebruik je meestal kruiden als gerookte paprikapoeder, komijn, chilivlokken en gemalen koriander. Er zijn ook kant en klare shakshuka kruidenmixen te koop bij de grotere supermarkten, zoals de Albert Heijn.

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • Limabonen: als vervanging van de eieren
  • Tomatenblokjes
  • Ui
  • Knoflook
  • Specerijen: komijn, gerookte paprikapoeder, gemalen koriander, zout, peper, chilivlokken
  • Verse kruiden: koriander of peterselie
  • Vegan fetakaas

Ben je op zoek naar meer lunchgerechten? Bekijk hier alle lunch recepten.

Shakshuka recept

Vegan shakshuka

Shakshuka is een Midden-Oosters gerecht wat normaal gesproken met eieren wordt gemaakt. In plaats van eieren gebruiken we bonen voor deze vegan variant. Een super smaakvol en lekker lunch gerecht.
Totale tijd 25 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • blik van 400 gr tomatenblokjes
  • 1 blik van 400 gr cannellini of lima bonen
  • ½ ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl geroosterde paprikapoeder
  • ½ tl chili vlokken
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl komijn
  • ½ tl zout
  • Snufje zwarte peper
  • Koriander of peterselie
  • Vegan feta
  • Scheutje olijfolie
  • Serveer met brood

Instructies
 

  • Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Wanneer de ui glazig is, voeg je de paprika toe. Bak dit zo'n 3 minuten mee.
  • Voeg de bonen, tomatenblokjes en alle kruiden (behalve de koriander/peterselie) toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten op een laag vuurtje staan.
  • Strooi er wat fijngesneden peterselie of koriander en vegan feta overheen.
  • Serveer met brood.
Trefwoord shakshuka

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*