Tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes

Op zoek naar een verantwoorde snack om de trek te stillen? Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden. Denk aan een gezond stukje bananenbrood, zelfgemaakte granola bars of havermout koekjes. Met deze recepten kun je genieten zonder schuldgevoel.

Eiwitrijke tussendoortjes

Eiwitrijke tussendoortjes zijn de perfecte optie voor langdurige energie en een verzadigd gevoel. Eiwitten zijn niet alleen belangrijk voor spierherstel, maar houden je ook langer verzadigd, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt. Noten en peulvruchten worden vaak verwerkt in dit soort recepten. Denk aan blondies van kikkererwten of gezonde havermout crackers Beiden recepten bevatten voldoende eiwitten én zijn ook nog eens erg lekker.

Koolhydraatarme tussendoortjes

Ook voor wie koolhydraatarm eet, zijn er talloze mogelijkheden voor lekkere en gezonde snacks die passen binnen je dieet. Denk aan komkommer met zelfgemaakte hummus of een handje noten. Koolhydraatarme snacks helpen je om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden terwijl je geniet van heerlijke smaken en voedzame ingrediënten.