Veggie fritters

Pittige groenten koekjes (vegan)

Veggie fritters zijn een soort van (pannen)koekjes gemaakt van groenten. Heerlijk als snack of bijgerecht! Ze worden met verschillende soorten groenten gemaakt. Ik maak ze zelf met bloemkool, broccoli, wortel en jalapeño pepers. Mocht je niet van pittig eten houden, laat de jalapeño pepers dan weg of gebruik er 2 in plaats van 6.

Tip: gebruik een spatel om de veggie fritters om te draaien tijdens het bakken. Ze breken namelijk snel en dat is natuurlijk zonde!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Veggie fritters

Pittige groenten koekjes

Heerlijke pittige groenten (pannen)koekjes gemaakt van bloemkool, broccoli, wortel en pepers.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, snack
Porties 10 stuks

Equipment

  • Keukenmachine
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 broccoli
  • 1/2 ui
  • 1/4 grote wortel
  • 6 jalapeño pepers zonder zaadjes
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 flex eggs (2 el lijnzaad + 6 el water)
  • 45 gr bloem
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Meng 2 el lijnzaad met 6 el waters en laat het een kwartiertje staan.
  • Blend de bloemkool, broccoli, ui en wortel fijn in een keukenmachine of blender.
  • Voeg vervolgens de kruiden en jalapeño pepers toe.
  • Voeg de flax eggs en de bloem toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.
  • Maak balletjes van het deeg en druk ze plat totdat ze ongeveer 1 cm dik zijn.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en bak de veggie fritters aan beiden kanten in zo'n 3 a 4 minuten gaar.
Trefwoord groentenkoekjes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*