Zoals je misschien al weet ben ik dol op de Mexicaanse keuken! Deze vegan Mexicaanse burrito bowl is dan ook één van mijn favoriete recepten. Alles wat normaal in een burrito zit, zit in deze bowl. Het lijkt misschien veel werk, maar dat is het niet. In plaats van Mexicaans gekruid gehakt, heb ik een vegan gehakt mengsel van linzen gemaakt. Dit is de perfecte vervanging voor gehakt én het bevat ook nog eens veel eiwitten. Verder mogen de typische burrito ingrediënten, zoals tomaat, bonen en guacamole natuurlijk niet ontbreken! Heb je al zin gekregen in deze heerlijke vegan burrito bowl?
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan Mexicaanse burrito bowl
Equipment
- Koekenpan
- Kookpan
Ingrediënten
Vegan 'gehakt' mengsel
- 320 gr groene linzen
- 300 ml tomatenblokjes
- 180 gr walnoten
- 1 teentje knoflook
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl oregano
- ¼ tl komijn
- Peper en zout naar smaak
Salade
- 100 gr ijsbergsla
- 2 el limoensap
- 2 el appelazijn
- 1 el mosterd
- 2 tl agave siroop
- ½ tl komijn
- 80 ml olijfolie
- Snufje peper
Guacamole
- 2 avocado's
- 1 el limoensap
- Snufje zout
Overig
- 200 gr maïs
- 200 gr kidney bonen
- ½ rode ui
- 1 tomaat
- 280 gr rijst
- 2 limoenen
- Tortilla chips
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking
- Kook de linzen gaar in ongeveer 15 minuten.
- Blend de walnoten fijn, bak ze kort in een pan en voeg alle andere ingrediënten voor het vega gehakt mengsel toe, inclusief de linzen.
- Laat een aantal minuten sudderen en zet het even apart.
- Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar in een kommetje en verdeel het over de gesneden sla.
- Snijd de ui en de tomaat fijn, voeg de uitgelekte bonen en maïs toe en roer door elkaar.
- Prak de rijpe avocado's fijn en voeg het limoensap en zout toe. Roer goed door elkaar en de guacamole is klaar.
- Verdeel nu alles over 4 borden en serveer met een partje limoen en tortilla chips.