Een mugcake vind ik echt geweldig! Het is letterlijk een cake in een mok die je in nog geen 5 minuten maakt. Vroeger maakte ik vaak een niet-vegan variant met onder andere ei en koemelk. Inmiddels eet ik natuurlijk veel vegan en wilde ik graag eens een vegan mugcake maken. Ik heb het meerdere keren geprobeerd, maar om de een of andere reden lukte het telkens niet. De cake werd niet gaar óf was ontzettend droog / hard. Maar vorige week is het mij eindelijk gelukt! Deze heerlijke vegan mugcake mét chocolate chips was het resultaat.
Mocht je dit heerlijke zoete receptje ook eens willen maken, gebruik dan de exacte hoeveelheden uit dit recept. En vergeet mij natuurlijk niet te taggen op Instagram of Facebook.
Heb je zin om een echte cake of taart te bakken? Bekijk dan al mijn heerlijke vegan zoetigheden.
Vegan mugcake met chocolate chips
Equipment
- Magnetron
Ingrediënten
- 6 el bloem
- 1 tl suiker
- ½ tl bakpoeder
- 4 el sojamelk
- 1½ el zonnebloemolie
- 2 el pure chocolate chips
Instructies
- Meng de bloem, suiker en het bakpoeder door elkaar in een mok.
- Voeg de melk en olie toe en meng kort door elkaar.
- Voeg de chocolate chips toe en druk ze een beetje in het beslag.
- Zet de mugcake voor 45 seconden op 1000W in de magnetron.
Deze mug cake was voor mij helaas niet een heel groot succes. Ik heb zonnebloemolie en amandelmelk gebruikt