Een heerlijk dessert hoeft niet moeilijk of veel werk te zijn. Voor deze vegan chocolade fudge met ijs en kersen heb je namelijk maar enkele ingrediënten nodig én het is vrij snel klaar. Perfect als toetje voor de feestdagen of wanneer je een etentje met vrienden of familie hebt.
Hoe maak je chocolade fudge?
Voor een heerlijke vegan chocolade fudge heb je maar 3 ingrediënten nodig, namelijk plantaardige boter, plantaardige melk, cacao en poedersuiker. Je mengt alle ingrediënten door elkaar, voegt gesmolten boter toe en mengt dit ook goed met de overige ingrediënten. Vervolgens schenk je het fudge beslag in een bakvorm en laat je dit een uurtje opstijven in de koelkast.
Voor deze chocolade fudge met ijs en kersen, leg je na het opstijven een bolletje ijs en kersen op een stukje fudge. Het allerlekkerste dessert wat ik zelf in tijden heb gegeten!
Op zoek naar een ander lekker dessert? Bekijk dan eens het recept voor ijs in een krokant jasje of monchou taart in een glaasje.
Vegan chocolade fudge met ijs en kersen
Equipment
- Koelkast
Ingrediënten
Chocolade fudge
- 250 gr (1 bus) poedersuiker
- 60 gr plantaardige boter
- 25 gr cacao poeder
- 30 ml plantaardige melk
Overig
- 1 bak (vegan) vanille ijs
- 1 blik kersen (vlaaifruit)
- Optioneel: kokosrasp
Instructies
- Zeef de poedersuiker en cacao boven een kom. Meng goed door elkaar en voeg vervolgens de melk en blokjes boter toe.
- Zet de kom 2-3 minuten in de magnetron totdat de boter is gesmolten. Je kunt de boter ook eerst smelten voordat je het toevoegd aan de andere ingrediënten.
- Meng alles goed door elkaar en giet het mengsel in een bakvorm met bakpapier.
- Zet de chocolade fudge voor een uurtje in de koelkast.
- Snijd de fudge in 9 vierkantjes en serveer met een bolletje ijs, kersen en kokosrasp.