Aziatische kooldolma's

Aziatische kooldolma’s (vegan)

Ben jij ook dol op de typische smaken uit de Aziatische keukens? Dan ga je deze rijk gevulde kooldolma’s zeker lekker vinden! De rolletjes van kool zijn gevuld met een kruidig mengsel van witte rijst, vegan gehakt en paddenstoelen. Eerst ga je aan de slag met het vegan gehakt mengsel en daarna ga je de koolbladeren vullen en voorzichtig oprollen. Je kunt ze dichthouden door er een satéprikkertje in te steken. Wanneer je alle koolbladeren hebt gevuld, ga je de rolletjes stomen. Dit kan je doen door ze in een stoommandje te leggen of in een vergiet boven een pan kokend water. Na ongeveer 20 minuten zijn de kooldolma’s gaar en klaar om te serveren!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Aziatische kooldolma's

Aziatische kooldolma’s (vegan)

Vegan kooldolma's gevuld met een kruidig mengsel van witte rijst, vegan gehakt en paddenstoelen.
Totale tijd 45 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Kookpan + zeef of stoommandje

Ingrediënten
  

  • 1 kool Chinese kool of spitskool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el fijngesneden gember
  • 3 el zonnebloemolie
  • 100 gr paddenstoelen
  • 100 gr vegan gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kokossnippers
  • 1 tl zout
  • 1 el sambal
  • 180 gr gaar gekookte rijst

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar, zoals beschreven op de verpakking.
  • Maak ondertussen de koolbladeren los, snijd de middennerf weg, spoel ze af met water en leg ze op een snijplank.
  • Snijd de knoflook, gember en paddenstoelen fijn en verhit de olie alvast in een pan.
  • Fruit de knoflook en voeg vervolgens de paddenstoelen en het gehakt toe aan de pan.
  • Voeg nu ook de tomatenpuree en alle kruiden toe aan het mengsel en bak alles in enkele minuten gaar.
  • Voeg de gare rijst toe aan het gehaktmengsel en roer alles goed door elkaar.
  • Leg een beetje van het gehaktmengsel in het midden van een koolblad en rol het stevig op tot een dolma. Gebruik een saté prikker om de dolma dicht te houden. Herhaal dit met de rest van de koolbladeren.
  • Stoom de dolma’s in zo’n 15-20 minuten gaar. Als je geen stoommandje hebt, mag je een vergiet boven een pannetje met kokend water hangen en dit sluiten met een deksel. Let op: het water mag de zeef niet raken.
  • Enjoy!

Eén reactie

  1. Pingback: Pittige udon noodles - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*