Courgette soep

Courgettesoep

Courgettesoep is een lekker, makkelijk en gezond gerecht. In dit recept voegen we krokante kikkererwten als topping toe. Dit zorgt voor een lekkere bite, maar is ook een bron van eiwitten. Restjes van deze soep kan je eventueel ook invriezen of de volgende dag als lunch eten.

Naar recept gaan

Hoe maak je courgettesoep?

Courgettesoep is één van de makkelijkste soeprecepten. Je fruit een ui en knoflook in wat olijfolie, bakt de courgette kort mee en voegt vervolgens de bouillon toe. Dit laat je 20 minuten op het vuur staan en daarna hoef je de soep alleen nog maar te pureren. Met de kruiden kan je natuurlijk variëren, maar zelf gebruik ik graag basilicum, tijm en oregano. Je kunt eventueel ook nog wat (plantaardige) room toevoegen om de soep iets romiger te maken.

Waar is courgette goed voor?

Courgette is een bron van essentiële vitamines en mineralen. Het is rijk aan kalium, wat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en het bevat voldoende vitamine C wat bijdraagt aan een goed immuunsysteem. Daarnaast zitten er veel vezels en bijna geen koolhydraten in courgette.

Courgettesoep als maaltijdsoep

In dit recept voeg je krokante kikkererwten toe als topping aan de soep, waardoor deze nog voedzamer is en zorgt voor een meer verzadigd gevoel. Om er een echte maaltijdsoep van te maken, kan je eventueel nog andere groenten toevoegen nadat de soep is gepureerd, zoals broccoli.

Ben je op zoek naar meer recepten met courgette? Bekijk hier alle recepten met courgette.

Courgette soep

Courgettesoep

Een makkelijke en gezonde courgettesoep met krokante kikkererwten.
Totale tijd 40 minuten
Gang Soep
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Soeppan

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • ½ ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 500 ml groenten bouillon water + 1 groenten bouillonblokje
  • Peper en zout naar smaak

Kikkererwten

  • 1 blik van 400 gr kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl cayenne peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl zout

Instructies
 

Kikkererwten

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de kikkererwten af en laat deze goed uitlekken.
  • Leg de kikkererwten op een theedoek en wrijf ze droog.
  • Verdeel de kikkererwten op een bakplaat, schenk de olijfolie eroverheen en bestrooi met de kruiden.
  • Zet ze voor 30 min. in de oven op 200 graden.

Soep

  • Snijd de ui en courgette in blokjes en hak de knoflook fijn.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Zodra de ui glazig is, voeg je de courgette toe. Deze bak je zo'n 3 minuten mee.
  • Voeg alle kruiden en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zo'n 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Pureer de soep en serveer met de krokante kikkererwten.
Trefwoord courgette

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*