Heb je rijpe bananen thuis liggen en wil je iets super makkelijks maken? Probeer dan eens deze havermout koekjes met kokos en pistache. Met slechts 5 ingrediënten maak je deze super makkelijke koekjes die heerlijk zijn als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens voedzaam!
Havermout koekjes met kokos en pistache
Super lekkere havermout koekjes van banaan, havermeel en pindakaas met een toplaagje van kokos en pistache.
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 180 gr havermout of kant en klaar havermeel
- 3 hele rijpe bananen
- 110 gr pindakaas Ik gebruik 100% pindakaas
- 20 gr gepelde pistache noten
- 1 handje kokos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen en maal de havermout fijn tot havermeel in een blender.
- Maal de gepelde pistache noten fijn in een blender of gebruik een mes.
- Meng in een grote kom de geprakte bananen, havermeel en pindakaas. Om alles goed te mengen gebruik ik mijn handen.
- Vorm balletjes van het deeg en vorm er vervolgens koekjes van.
- Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en strooi er gemalen pistache nootjes en kokos overheen. Druk dit zachtjes in de koekjes, zodat het er niet allemaal afvalt.
- Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna even afkoelen.