Heb je rijpe bananen thuis liggen en wil je iets super makkelijks maken? Probeer dan eens deze havermout koekjes met kokos en pistache. Met slechts 5 ingrediënten maak je deze super makkelijke koekjes die heerlijk zijn als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens voedzaam!
![havermout koekjes](https://i0.wp.com/vegafoodness.nl/wp-content/uploads/2022/02/havermout-koekjes.jpg?fit=250%2C188&ssl=1)
Havermout koekjes met kokos en pistache
Super lekkere havermout koekjes van banaan, havermeel en pindakaas met een toplaagje van kokos en pistache.
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 180 gr havermout of kant en klaar havermeel
- 3 hele rijpe bananen
- 110 gr pindakaas Ik gebruik 100% pindakaas
- 20 gr gepelde pistache noten
- 1 handje kokos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen en maal de havermout fijn tot havermeel in een blender.
- Maal de gepelde pistache noten fijn in een blender of gebruik een mes.
- Meng in een grote kom de geprakte bananen, havermeel en pindakaas. Om alles goed te mengen gebruik ik mijn handen.
- Vorm balletjes van het deeg en vorm er vervolgens koekjes van.
- Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en strooi er gemalen pistache nootjes en kokos overheen. Druk dit zachtjes in de koekjes, zodat het er niet allemaal afvalt.
- Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna even afkoelen.