Havermoutpap is een echt power ontbijt! Ik eet het zelf erg vaak in de ochtend en omdat havermout rijk is aan vezels blijf ik de hele ochtend een verzadigd gevoel houden. Wat ik zo fijn vind aan havermoutpap is dat het nooit hetzelfde hoeft te zijn. Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten fruit, kruiden en zelfs groenten. Deze havermoutpap met amandelmelk, banaan en kaneel blijft wel een van mijn favoriete recepten. Als topping gebruik ik meestal meerdere soorten fruit, granola, lijnzaad en kokosrasp.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Havermoutpap met vers fruit
Equipment
- Steelpannetje
Ingrediënten
- 1 banaan
- 65 gr havermout
- 350 ml amandelmelk
- 1 tl kaneel
Topping
- Aardbeien
- Frambozen
- Blauwe bessen
- Vijgen
- Granola
Instructies
- Prak de banaan en doe alle ingrediënten in een pannetje. Verhit het mengsel voor ongeveer 5 minuten en blijf tussendoor roeren.
- Bestrooi de havermoutpap met je favoriete toppings.
- Enjoy!