Veggie fritters zijn een soort van (pannen)koekjes gemaakt van groenten. Heerlijk als snack of bijgerecht! Ze worden met verschillende soorten groenten gemaakt. Ik maak ze zelf met bloemkool, broccoli, wortel en jalapeño pepers. Mocht je niet van pittig eten houden, laat de jalapeño pepers dan weg of gebruik er 2 in plaats van 6.
Tip: gebruik een spatel om de veggie fritters om te draaien tijdens het bakken. Ze breken namelijk snel en dat is natuurlijk zonde!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Pittige groenten koekjes
Equipment
- Keukenmachine
- Koekenpan
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 1/2 broccoli
- 1/2 ui
- 1/4 grote wortel
- 6 jalapeño pepers zonder zaadjes
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 2 flex eggs (2 el lijnzaad + 6 el water)
- 45 gr bloem
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng 2 el lijnzaad met 6 el waters en laat het een kwartiertje staan.
- Blend de bloemkool, broccoli, ui en wortel fijn in een keukenmachine of blender.
- Voeg vervolgens de kruiden en jalapeño pepers toe.
- Voeg de flax eggs en de bloem toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.
- Maak balletjes van het deeg en druk ze plat totdat ze ongeveer 1 cm dik zijn.
- Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en bak de veggie fritters aan beiden kanten in zo'n 3 a 4 minuten gaar.