Spirulina pannenkoeken

Spirulina spelt pannenkoeken

Deze gezonde spirulina spelt pannenkoeken zijn makkelijk om te maken, super lekker en ook nog eens gezond! Voor de pannenkoeken zelf heb je maar 6 ingrediënten nodig en als topping kan je alles gebruiken wat je maar lekker vindt. Ik vind zelf gekarameliseerde noten, banaan en kokos heerlijk:)

Spirulina pannenkoeken

Spirulina spelt pannenkoeken

Gezonde, lekkere en super makkelijke spirulina spelt pannenkoeken met maar 6 ingrediënten. Ideaal als ontbijt of lunch!
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 180 gr speltmeel
  • 245 ml plantaardige melk
  • 1 el avocado olie of vervangen door appelmoes
  • tl wijnsteenbakpoeder of normale bakpoeder
  • 1 tl groene spirulina
  • Plantaardige boter om in te bakken
  • 2 el xylitol of suiker / andere zoetstof

Toppings

  • 1 handje walnoten of pecannoten
  • Agave siroop
  • Banaan
  • Kokosrasp

Instructies
 

  • Doe alle droge ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot een glad beslag.
  • Smelt een lepeltje plantaardige boter in een pan en laat het pannenkoekenbeslag enkele minuten rusten.
  • Doe een lepel van het beslag in een pan en bak de pannenkoek aan 2-3 minuten aan beide kanten.
  • Doe de walnoten of pecannoten in een pan, bak kort en voeg een scheutje agave siroop toe. Laat kort karameliseren en zet daarna het vuur uit.
  • Maak een of meerdere stapeltjes van de pannenkoeken en bestrooi met de noten, kokosrasp en extra agave siroop.
Trefwoord pannenkoeken, spirulina

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*