Deze gezonde spirulina spelt pannenkoeken zijn makkelijk om te maken, super lekker en ook nog eens gezond! Voor de pannenkoeken zelf heb je maar 6 ingrediënten nodig en als topping kan je alles gebruiken wat je maar lekker vindt. Ik vind zelf gekarameliseerde noten, banaan en kokos heerlijk:)
Spirulina spelt pannenkoeken
Gezonde, lekkere en super makkelijke spirulina spelt pannenkoeken met maar 6 ingrediënten. Ideaal als ontbijt of lunch!
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 180 gr speltmeel
- 245 ml plantaardige melk
- 1 el avocado olie of vervangen door appelmoes
- 1½ tl wijnsteenbakpoeder of normale bakpoeder
- 1 tl groene spirulina
- Plantaardige boter om in te bakken
- 2 el xylitol of suiker / andere zoetstof
Toppings
- 1 handje walnoten of pecannoten
- Agave siroop
- Banaan
- Kokosrasp
Instructies
- Doe alle droge ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom en meng door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot een glad beslag.
- Smelt een lepeltje plantaardige boter in een pan en laat het pannenkoekenbeslag enkele minuten rusten.
- Doe een lepel van het beslag in een pan en bak de pannenkoek aan 2-3 minuten aan beide kanten.
- Doe de walnoten of pecannoten in een pan, bak kort en voeg een scheutje agave siroop toe. Laat kort karameliseren en zet daarna het vuur uit.
- Maak een of meerdere stapeltjes van de pannenkoeken en bestrooi met de noten, kokosrasp en extra agave siroop.