Ben je dol op burgers, maar eet je net zoals ik geen vlees? Dan is deze crunchy vegan groenten burger een perfect alternatief! De combinatie van onder andere zwarte bonen, zoete aardappel en walnoten zorgt voor een heerlijke stevige structuur en lekkere smaak. Doe de burger op een hamburger broodje, serveer met frietjes en je hebt een heerlijke maaltijd!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan groenten burgers
Equipment
- Oven
- Koekenpan
- Blender
Ingrediënten
- 250 gr zoete aardappel
- 110 gr fijngehakte walnoten
- 100 gr gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml zwarte bonen in blik uitgelekt en afgespoeld
- ¼ tl komijnpoeder
- ½ tl peper
- ¼ tl zeezout
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl peterselie
- 75 ml barbecue saus of ketchup + extra voor op de broodjes
- 120 gr broodkruim / panko
- 2 el havermoutmeel
- 7 hamburger broodjes
Garnering
- Sla
- Tomaat
- Komkommer
- Vegan mayo
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden celsius.
- Snijd de aardappels in blokjes van 1 x 1 cm, bestrooi met zout, meng ze met 1 el olijfolie en verdeel ze over een bakplaat. Bak ze 15 min op 190 graden, draai ze om en bak ze nog een keer 15 min. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.
- Spoel de zwarte bonen af en laat ze goed uitlekken. Maal ze vervolgens kort in een keukenmachine. Ze mogen niet helemaal fijngemalen worden.
- Rooster de walnoten kort in een pan en crush ze fijn in een blender.
- Snijd de knoflook en ui fijn, fruit ze in een scheutje olijfolie en zet apart.
- Prak de aardappels in een kom en voeg hier vervolgens de bonen, barbecue saus, het havermoutmeel, walnoten, ui, knoflook en kruiden aan toe. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens het broodkruim toe. Meng het geheel nogmaals goed door elkaar.
- Maak burgers van het beslag en leg ze op een stuk bakpapier. Bak ze vervolgens voor ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Keer de burgers na 15 min voorzichtig om met een spatel.
- Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Dan worden ze namelijk nog steviger. Beleg vervolgens een hamburger broodje met barbecue saus, sla, de burger, komkommer en tomaat.
- Enjoy!