Oreo koekjes, wie kent ze niet? De heerlijke koekjes met een romige vanille vulling. Wist je al dat deze koekjes zelfs vegan zijn? Je kan dus zonder schuldgevoel lekker snoepen van deze te lekkere zoetigheid.
In deze cake zitten heel wat oreo koekjes verwerkt. Ze zitten niet alleen in het beslag, maar ook nog bovenop de cake. De frosting toefjes bovenop de cake zijn trouwens ook gemaakt van oreo koekjes. Onweerstaanbaar lekker!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan oreo cake
Equipment
- Oven
- Blender
Ingrediënten
Cake
- 250 gr bloem
- 200 ml plantaardige melk
- 90 ml zonnebloemolie
- 1 tl vanille extract
- 1½ tl baksoda
- 1½ el appelazijn
- 11 oreo koekjes
- 150 gr suiker
- Snufje zout
Frosting
- 10 oreo koekjes
- 80 gr plantaardige boter
- 120 gr poedersuiker
- 3 el sojamelk
Instructies
Cake
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de bloem, baksoda, zout en suiker in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Doe de plantaardige melk, vanille extract, appelazijn en zonnebloemolie in een andere kom en meng goed door elkaar.
- Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en voeg 8 gemalen oreo koekjes toe. Meng alles goed door elkaar. Doe dit niet te lang, want dan wordt de cake niet luchtig.
- Verdeel het beslag over een ingevette cakevorm. Snijd vervolgens 3 oreo koekjes doormidden en druk deze voor de helft in het beslag.
- Zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Frosting
- Crunch 10 oreo koekjes fijn in een blender. Doe dit samen met de poedersuiker en boter in een kom en mix met een elektrische handmixer.
- Voeg de sojamelk toe en blijf mixen totdat je een mooie gladde frosting hebt.
- Doe de frosting in een spuitzak en maak mooie toefjes op de bovenkant van de cake wanneer deze is afgekoeld.