Spinazie wafels met scrambled tofu

Spinazie wafels met scrambled tofu (vegan)

Wafels zijn een geweldig gerecht om lekker veel groenten in te verwerken. Ik maak mijn wafels graag met spinazie. Het zorgt voor een mooie kleur én een lekkere smaak, win-win;) Maar waarmee beleg je spinazie wafels? Dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten, máár als ik je nu toch een tip mag geven dan zou ik zeggen: eet het met scrambled tofu! Ben je vegetariër en eet je wel nog ei, dan kan je de wafels ook prima met scrambled egg maken. Scrambled tofu is namelijk de vegan variant van scrambled egg.

Lijkt scrambled tofu echt op scrambled egg? Ja, zeker weten! Ik vind het echt geweldig! Ik moet er wel bij zeggen dat de tofu heel goed gekruid moet worden, zoals ik het omschrijf in dit recept dus. Het geheime ingrediënt voor de scrambled tofu is het Kala Namak zout. Dit zout heeft de geur en smaak van ei. Ik heb het zelf besteld bij Pit & Pit.

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Spinazie wafels met scrambled tofu

Vegan spinazie wafels met scrambled tofu

Heerlijke spinazie wafels met vegan scrambled egg, gemaakt van tofu. Erg lekker om als lunch te eten!
Totale tijd 1 dag 30 minuten
Gang lunch
Porties 7 wafels

Equipment

  • Blender
  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

Spinazie wafels

  • 250 gr speltmeel
  • 300 ml ongezoete soja melk
  • 4 handen spinazie
  • 1/2 el bakpoeder
  • 50 ml zonnebloemolie

Scrambled tofu

  • 550 gr tofu
  • 3 tl kurkuma
  • 3 tl paprikapoeder
  • 3 tl kala namak zout
  • 1 el ketchup
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 el soja saus
  • 1 kleine ui
  • 5 – 10 cherry tomaten
  • 1 bosui
  • Snufje peper

Instructies
 

Spinazie wafels

  • Bak de spinazie totdat het gaat slinken.
  • Doe de plantaardige melk, zonnebloemolie en spinazie in een blender en mix tot een gladde groene massa.
  • Doe de groene massa bij de kom met bloem en roer alles door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat. Dit hoeft maar heel kort.
  • Zeef de bloem boven een kom en roer het bakpoeder erdoorheen.
  • Vet een wafelijzer in met een beetje olie en schep een lepel van het beslag op de ijzers. Bak de wafels in enkele minuten gaar (de tijd is afhankelijk van je wafelijzer).

Scrambled tofu

  • Laat de tofu goed uitlekken door het in een theedoek te rollen en hier een zwaar boek of een ander zwaar voorwerp op te leggen.
  • Verkruimel de tofu in fijne stukjes en verhit alvast een scheutje olijfolie in een pan.
  • Bak de tofu in een scheutje olijfolie en voeg ondertussen alle overige ingrediënten toe. De tofu is binnen 5 tot 10 minuten klaar.
  • Verdeel de tofu over de wafels en enjoy!
Trefwoord tofu, wafels

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*