Banaan, havermout en aardbei. Heel veel meer heb je niet nodig om deze heerlijke vegan ontbijt bars te maken. Ik durf met zekerheid te zeggen dat jouw ochtenden heel veel leuker en makkelijker worden wanneer je een voorraadje hebt van deze te lekkere bars! Wil je het helemaal gezond houden? Dan mag je de frosting natuurlijk ook weglaten.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan ontbijt bars met aardbei
Equipment
- Oven
- Blender
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 65 gr havermout meel gemalen havermout vlokken
- 100 gr havermout
- 2 kopjes gesneden aardbeien
- 3 el agave siroop
- 1/2 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 1 handje cashewnoten
- Snufje zout
Frosting
- 1 el kokosolie
- 1,5 el plantaardige melk
- 1 tl agave siroop
- 1/2 tl vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen met een vork en voeg de agave siroop, vanille en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg het havermout meel, de havermout en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel 1 of 2 el plantaardige melk toe als het beslag te droog is.
- Vet de cakevorm in en snijd de aardbeien in partjes.
- Doe het beslag in de cakevorm en druk de aardbeien in het beslag.
- Maal de cashewnoten fijn in een blender en verdeel dit over het beslag met aardbeien.
- Bak de aardbeien bars gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
Frosting
- Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg alle overige ingrediënten toe. Meng het goed door elkaar en verdeel het over de cake. De frosting stolt vanzelf wanneer het afkoelt.